Over ons

/Over ons
Over ons 2022-10-25T18:47:01+01:00

Volleybal in Gouda

VollinGo is dé volleybalvereniging van Gouda, in 2004 ontstaan uit een fusie van Radius en Jodan Boys. De naam die destijds is gekozen is de afkorting Volleybal in Gouda.

Volleybal is voor iedereen: vanaf 4 jaar tot zolang je door wilt gaan, prestatiegericht of recreatief, iedereen is welkom. Volleybal is een echte teamsport, waarbij het erom draait samen te spelen, goed te communiceren en elkaar te helpen. Daarnaast is gezelligheid in de vereniging een belangrijke factor. Naast trainingen en wedstrijden, worden er door het jaar heen ook andere activiteiten georganiseerd zoals het Stroopwafeltoernooi als opening van het seizoen, het Oliebollentoernooi, Sinterklaasviering voor de kleintjes, een vrijwilligersavond, een jeugdkamp en natuurlijk een spetterend eindfeest.

VollinGo heeft ook een heus clublied. De tekst vind je hier.

Teams

VollinGo telt ca. 330 leden, waarvan ongeveer de helft jeugd is. Er wordt op alle niveaus gespeeld, van recreatief tot landelijke competitie. In totaal heeft VollinGo 30 competitiespelende teams:
> 5 mini-teams met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar
> 9 jeugdteams; 5 meisjesteams, 4 jongensteams
> 6 herenteams, van 3e klasse tot promotieklasse
> 7 damesteams, van 4e klasse tot topdivisie
> 3 recreantenteams, waarvan 2 competitiespelend

Sinds september 2020 is er de VollinGo Startersgroep. Deze groep is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die graag zou willen leren volleyballen. Voor oudere jeugd en volwassenen die nog nooit gevolleybald hebben is er vaak een hoge drempel om te gaan volleyballen. Het is een technisch best lastige sport en zomaar instromen in een team gaat dan ook niet zomaar. De afgelopen drie jaar hebben we geconstateerd dat er steeds meer vraag komt van volwassenen om te leren volleyballen. Dat heeft ons doen besluiten tot het oprichten van de Startersgroep. En dat blijkt een schot in de roos. Vanaf de allereerste training is er al een groep van 10 mannen en vrouwen in alle leeftijden. Er is nog heel veel ruimte om uit te breiden, dus lijkt het je leuk? Meld je aan!

Trainingen vinden plaats op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag en op zaterdag wordt er competitie gespeeld. De thuisbasis van VollinGo is Sporthal De Zebra.

Talentontwikkeling

Binnen de vereniging wordt veel ruimte geboden om volleybaltalent te ontwikkelen. Vanaf de mini’s tot en met de hoogste seniorenteams wordt de ontwikkeling van spelers en speelsters gevolgd en begeleid door ervaren trainers. De inspanningen in de VollinGo-talentontwikkeling betalen zich uit; onze ‘vlaggenschepen’ dames 1 en heren 1 bestaan grotendeels uit spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen.

De bloei van de vereniging is niet onopgemerkt gebleven. Elke zaterdag dat onze hoogste teams thuis spelen, mogen wij genieten van een volle tribune met een enthousiast publiek.

VollinGo blijft in beweging

Naast zaalsport is volleybal ook een sport die buiten beoefend wordt in de vorm van beachvolleybal. Vlak bij Sporthal de Zebra liggen 3 beachvolleybalvelden, waar na het binnenseizoen ook beachvolleybaltrainingen aangeboden worden. Ook op dit vlak kunnen onze leden hun vaardigheden dus vergroten.

Kortom, VollinGo is een bloeiende vereniging! Heb jij ook zin om eens te kijken of het iets voor je is? Aarzel dan niet en neem contact op via een van onderstaande e-mailadressen. Wij kunnen dan kijken bij welk team je mee zou kunnen doen.

Voor jeugd: jeugd@vollingo.nl of kijk eerst hier voor meer info
Voor senioren: technischezaken@vollingo.nl
Voor recreanten: recreanten@vollingo.nl of kijk eerst hier voor meer info
Voor algemene vragen: secretaris@vollingo.nl

Wil je voor jouw school of jeugdvereniging een volleybalclinic organiseren? Mail naar komvolleyballen@vollingo.nl

Tot ziens bij VollinGo!

VollinGo speelt haar thuiswedstrijden in:
Sporthal de Zebra
Goverwellesingel 10
2807 DR Gouda
Tel: 0182 526 665

De Beachlocatie van VollinGo is:
Uiterwaardseweg 6
2807 CD Gouda

De belangrijkste reglementen van de vereniging zijn de statuten en het huishoudelijk reglement.

Het VollinGo beleidsplan 2021-2024 vind je hier: VollinGo Beleidsplan 2021-2024

Het VollinGo jaarverslag 2020-2021 vind je hier: VollinGo Algemeen Jaarverslag 2020-2021

VollinGo neemt de privacy van haar leden serieus. Hier vind je VollinGo’s privacyverklaring.

Tevens hebben we een gedragscode voor trainers, coaches en begeleiders en hanteren we met zijn allen De 8 omgangsregels van VollinGo.