We houden nog even vol

/, Verenigingsnieuws/We houden nog even vol

We houden nog even vol

We raakten net gewend aan trainingen in groepen van twee, en nu mogen senioren weer trainen in groepen van vier. De maatregelen vanuit de overheid zijn weer een heel klein beetje versoepeld, en we kregen als Nederlanders een compliment van Rutte om ons gedrag in de afgelopen tijd. Maar we zijn er nog niet en we kunnen voorlopig nog niet terug naar normaal. De Nevobo heeft onlangs maar gemeld dat er in 2020 geen enkele competitiewedstrijd meer gespeeld zal worden. Intussen denken ze na over scenario’s voor het herstarten van de competitie ergens in 2021, alleen is het de grote vraag wanneer dit kan, hoe dit moet en hoe lang dit kan. We wachten het af. Pas aan het eind van het seizoen kunnen we met z’n allen de balans opmaken en tot die tijd gaan we het beste ervan maken.

Volley Fit
De Oefenvormen voor groepjes van 4 personen en later voor groepen van 2 zijn door John bedacht en met hulp van Edward, Kirsti en Manouk verder uitgewerkt tot wat we nu kennen als Volley Fit. Inmiddels zijn er vele andere clubs in Nederland die er dankbaar gebruik van maken. Overigens zitten hier diverse leuke oefeningen tussen die ook na de coronatijd gewoon gebruikt kunnen worden als je aan je techniek of conditie wilt werken.
Trainen op dit moment gebeurt voor een groot deel op vertrouwen, het vertrouwen wat je moet hebben dat iedereen zich houdt aan de afspraken en regels, zodat je je veilig kunt voelen in je team of trainingsgroep. Laten we elkaar daarbij helpen en er eerlijk over zijn, dan kunnen we het langste door.

Wat er nog meer gebeurt
Intussen wordt er ook hard gewerkt aan een aantal andere zaken. De oprichting van de kantinestichting is een stap verder nu we hiervoor drie bestuursleden hebben gevonden. Het zou mooi zijn als alle belangrijke dingen geregeld zijn wanneer de kantine weer open kan.
Verder zijn de eerste stappen gezet voor het ontwerp van het nieuwe beleidsplan. Onze focus op het werven van nieuwe jeugdleden gaat gewoon door, en we gaan wat nieuwe ideeën uitwerken om dat vorm te geven. En het beleidsthema om met Dames 1 en Heren 1 te willen groeien komt ook weer terug. Het derde thema is natuurlijk volleybalgerelateerd, maar moet nog een beetje meer vorm krijgen om hier meer over te kunnen zeggen.
2020-11-21T19:31:24+00:00 21 november 2020|