16 december: online cursus tweede scheidsrechter

//16 december: online cursus tweede scheidsrechter

16 december: online cursus tweede scheidsrechter

De meeste van onze leden die een wedstrijd fluiten zijn gewend om er alleen voor te staan. Echter, in de promotieklasse (voor heren) en 3e divisie worden wedstrijden gefloten door twee scheidsrechters. De tweede scheidsrechter ondersteunt de eerste scheidsrechter door een pakket aan verantwoordelijkheden over te nemen. Maar hoe zit dat precies? Kun je dat leren? Jazeker dat kan!

Meld je aan voor deze online cursus die op woensdagavond 16 december om 19 uur plaatsvindt.

In voorgaande jaren werden tweede scheidsrechters bij wedstrijden in zowel de promotieklasse (voor heren) en 3e divisie door de Nevobo aangewezen. Deze scheidsrechters zij de zogenaamde ‘regioscheidsrechters’ die door elke club die teams heeft die in de promotieklasse en 3e divisie uitkomen geleverd moeten worden. Dat wil zeggen dat elk jaar enkele VollinGo-vrijwilligers wedstrijden fluiten namens de bond, soms in de Zebra maar meestal in andere zalen.

Dit jaar, omdat het steeds moeilijker blijkt om geschikte mensen te vinden, heeft de bond besloten verenigingen zelf verantwoordelijk te maken voor de tweede scheidsrechter in de promotieklasse heren. Omdat Heren 1 op dat niveau speelt betekent dit dat er bij elke thuiswedstrijd een tweede scheidsrechter moet zijn met de juiste kennis EN een licentie om promotieklasse of hoger te fluiten. Op dit moment zijn er binnen de club te weinig mensen met die licentie, omdat die voorheen alleen behaald werd door degene die vrijwillig in de regio floten. Omdat er dus nu meer mensen nodig zijn die dit kunnen doen organiseert VollinGo samen met de Nevobo een cursusavond.

Deze online cursus vindt plaats op 16 december 19:00-22:00 uur en wordt gegeven door een door de Nevobo aangestelde opleider. Aan het einde van de cursus heb je alle kennis die je nodig hebt om als tweede scheidsrechter op promotieklasse/3edivisie niveau te fluiten. Meer informatie vind je hier.

Enkele leden hebben zich (via hun aanvoerder) al aangemeld, maar er zijn nog plekken beschikbaar voor deze cursus voor VollinGo-leden. De enige ingangseis is dat je al een licentie hebt om 1e/2e klasse te fluiten.

Heb je interesse, stuur een mail naar Stefan Lipman!

2020-12-24T19:48:37+01:00 27 november 2020|