Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen!

/, Verenigingsnieuws/Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen!

Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen!

Jullie hebben ongetwijfeld allemaal vorige week dinsdag de persconferentie van premier Rutte gevolgd. Daarin werd o.a. aangekondigd dat sporten in teamverband niet meer in 4-tallen mocht, maar nog maar in 2-tallen. Opnieuw een flinke beperking voor ons volleyballers. Maar wij denken graag in mogelijkheden, dus hierbij presenteren wij: Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen. We denken hiermee echt iets gaafs te hebben waarmee jullie de komende twee weken vooruit kunnen. En wat jullie misschien zelfs wel zo leuk vinden, dat je het bij tijd en wijle in je reguliere trainingsprogramma integreert.

Belangrijk: kom altijd als 2-tal naar de Zebra

De komende twee weken geldt: kom altijd per 2-tal naar de Zebra. Dus spreek af in je team (of met teams die tegelijk trainen evt) wie er zullen zijn en in welk 2-tal je gaat sporten. NB: een tweetal blijft de hele avond bij elkaar, er wordt dus NIET gewisseld. Begin altijd met het klaarzetten van alle circuitonderdelen, doe daarna ieder je eigen warming up van ca 10 minuten en ga vervolgen aan de slag met het circuit. Als iedereen even een onderdeel klaar zet, is het zo gepiept.

Teams kunnen in principe gewoon door elkaar heen het circuit doen. Je gaat van oefening naar oefening. Er mogen in totaal 14 tweetallen plus 2 trainers in de zaal aanwezig zijn (max. 30 personen). Dus bouw met alle 2-tallen die er zijn 14 stations op, daar kan iedereen die avond gebruik van maken. Het tweede blok ruimt de materialen weer op. Spreek dit ook gewoon even met elkaar af. Komt er na jullie nog maar 1 team, check even wat zij willen, zodat zij niet met 4 man alles moeten opruimen.

Nieuw document: Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen

Volley Fit – Oefeningen voor 2-tallen bevat in totaal 20 verschillende oefeningen verdeeld over 4 categorieën: TECHNIEK, FYSIEK, SPORT & BEWEGEN EN 1 TEGEN 1.

Vanaf dinsdag 10 november zullen er geplastificeerde kaarten per oefening in de Zebra liggen, die door iedereen gebruikt kunnen worden. Voor maandagavond 9 november zullen de teams die dan trainen even zelf een paar oefeningen uit moeten kiezen en geprint meenemen.

Enkele teams hebben aangegeven minder of niet te willen trainen of met minder mensen te zijn. Op die basis is er weer een kleine aanpassing gedaan aan het trainingsschema, zodat we niet teveel leegstand in de zaal hebben. De teams waarvoor iets wijzigt zijn op de hoogte.

Blijf bewegen, maak plezier met elkaar en blijf vooral gezond!

2020-11-09T23:05:00+00:00 8 november 2020|