Vlammende vierde set voor Heren 1 brengt winst in Delft

//Vlammende vierde set voor Heren 1 brengt winst in Delft

Vlammende vierde set voor Heren 1 brengt winst in Delft

Op zaterdag 13 november reisden de matrozen van het Goudse vlaggenschip af naar Delft om daar in de Tanthof aan te treden tegen Kratos ’08. Met twee verliespartijen op zak lijkt voor de nummer 4 van de ranglijst de koppositie uit zicht, en dus werd in Delft een mede-subtopper getroffen. Na een spannende wedstrijd waarin de Goudse ploeg zijn karakteristieke instabiele spel tentoonstelde gaf uiteindelijke een comeback in de vierde set de doorslag.

Aangekomen in Delft bleek dat coach Brouwer zich niet goed genoeg voelde, waardoor assistent-coach Frank van der Tang de honneurs waarnam. Waar Brouwer nog de basisopstelling doorgaf was het voor de rest aan Frank, die naast het coachen zichzelf ook nog belastte met de statistieken bijhouden en pogen rechtop te staan op twee krukken. Tevreden kon Frank zien hoe de Goudse mannen deden wat zij al zo vaak deden dit seizoen: uitstekend starten aan een wedstrijd met veel servicedruk en een stabiele side-out. Libero Robin van de Meer nam hierin een groot aandeel, door zowel passend direct een stempel te drukken, alsmede verdedigend de sterke buitenaanval van Kratos ’08 van een antwoord voorzien. Ook Noah Aerts claimde opnieuw verdedigend en aanvallend een hoofdrol. Eindstand 16-25.

Set twee verliep ongeveer hetzelfde als in de voorgaande wedstrijd, dat wil zeggen: van het zorgvuldige spel bleef zéér weinig over. Directe fouten uit de side-out, gemiste kansen op het midden, servicefouten, en directe fouten in de aanval. Een snelle achterstand in Delfts voordeel stond al snel op het bord, en die werd niet meer gerepareerd. Het was aan de uitstekend spelende Erik Montagne en Reinier Batterink te danken dat VollinGo in deze set überhaupt nog aan spelen toe kwam, waardoor een dubbele wissel waarin Möhlmann/Lipman ingebracht werden ook niet het gewenste effect had. De set eindigde in 25-19.

In set drie loste Koen Benne middenspeler Gerard de Zeeuw af in de basis, een wissel die later in de wedstrijd een gouden greep bleek te zijn. Met hernieuwde energie startte de Goudse ploeg aan de derde set, waar pas rond de helft van de set een gaatje geslagen werd. Diagonaalspeler Reinier Batterink beloonde gelegenheidscoach Van der Tang voor het in hem gestelde vertrouwen door de score aan te voeren. Waar de passlijn van VollinGo zich in set twee nog af en toe liet verassen was het nu voor spelverdeler Erik Montagne een koud kunstje om de ballen te verdelen. Ook de middenaanvallers profiteerden van dit gecreëerde initiatief, door de ballen ontmoedigend hard langs de blokkering te loeien. Op de 19-25 eindstand viel niets af te dingen.

De vierde set werd met hetzelfde basisteam en speelse gemak gestart. Echter, de thuisploeg was niet van plan zich opnieuw eenvoudig opzij te laten zetten. De mannen die tot dan toe goed speelden aan Goudse kant konden geen stempel meer drukken. Tot een 11-11 gelijke stand kon VollinGo zich dit vrijblijvende spel veroorloven, maar hierna werd een pijnlijke 23-17 achterstand op het telbord genoteerd. Desondanks bleef de goedgevulde en enthousiaste reservebank de uitploeg uit volle borst aanmoedigen (shoutout voor Laurens Lammerts die buiten het veld een belangrijke rol had). Met deze steun in de rug rechtte VollinGo zijn rug, en werd middels twee serviceseries (van Montagne en Aerts) het gat tussen beide ploegen gedicht. Direct na de tweede time-out van Kratos ’08 serveerde Noah een korte bal die niet goed werd verwerkt en door ‘man van de wedstrijd’ Koen Benne genadeloos binnen de meter terug werd geslagen. Nadat hij dit cruciale matchpoint tegen op een zo dominante wijze wegwerkte sloeg Benne later ook het matchpoint voor VollinGo binnen (eindstand 26-24).

Eerder in het seizoen was VollinGo nog de dupe van een bizarre comeback zoals deze, maar ditmaal kon de ploeg uit Gouda zelf feest vieren. Met vier punten en een verhaal voor de eeuwigheid op zak reisden zij terug naar Gouda, waar op 20 november titelkandidaat Kalinko HS 1 wordt ontvangen (16.30 uur).

2021-11-22T19:10:04+01:00 16 november 2021|