Droog brood voor Keistad Dames 1

//Droog brood voor Keistad Dames 1

Droog brood voor Keistad Dames 1

Na een vervelende week met daarin de aankondiging van weer nieuwe maatregelen, diverse zieken en daarom een uitgestelde wedstrijd kon VollinGo Dames 1 zich redelijk rustig voorbereiden op het belangrijke treffen met het eerste damesteam van Keistad. Beide teams startten de wedstrijd met een gelijk aantal punten in de stand waarbij aangetekend dat de gastdames één wedstrijd meer hadden gespeeld. Met voorlopig de laatste keer publiek op de tribune gingen beide teams voortvarend maar gelijkwaardig van start. Veel mooie rally’s met steeds een andere winnaar leidden tot 11-11. Vanaf dat punt lieten de gasten uit de kaasstad het betere spel zien en liepen vooral met goede blokpunten van Froukje Stadt en Laura Habets en een geweldige serviceserie van Debora Keus uit naar 16-20. Overigens was de grootste verrassing van de eerste set de aanwezigheid van een liberoshirt met daarin notabene de in de Topdivisie debuterende Manouk Achterberg. Omdat ze voor een paar weken haar kiteboard niet in het buitenland gebruikte stond ze opeens weer even mee te trainen in Sporthal de Zebra. Trainer John Stubbe nodigde haar donderdag spontaan uit om mee te gaan en zo geschiedde. Hier en daar passend nog wat onwennig maar verdedigend per direct een meerwaarde zorgde ze samen met de aanvallende alleskunner Leanne van Vegten voor veel belangrijke punten en winst in de eerste set (21-25).

Keistad was na dit setverlies echt even de weg kwijt en zag VollinGo hard uit de startblokken vertrekken. Bij 1-7 had de lokale coach al een time-out en een wissel toegepast. Sanne Krutzen en Ilse Benne zetten passend en verdedigend belangrijke lijnen uit waarbij extra aangetekend dat de pas 16-jarige benjamin van de ploeg ook aanvallend een flinke duit in het zakje deed. Met de inbreng van Nadine Everaert probeerde coach Stubbe nog wat extra druk uit te oefenen op de verdediging van Keistad. Het was de Goudse ploeg in zijn totaliteit die op alle fronten een stapje terug leek te doen en liet zo de hand om het spreekwoordelijke strottenhoofd van de tegenstander los. De thuisploeg voelde het zuurstof naar binnen stromen en knokte zich van 16-20 naar 23-23. De net weer terug ingezette Sanne Krutzen passte de bal onhoudbaar het veld uit en het eerste setpoint voor Keistad was een feit. Toch was het de rust die bleef en VollinGo maakte het koelbloedig toch nog af (24-26).

Nu pakte Keistad de draad wel direct op en kwam even op een prettige voorsprong. VollinGo was echter niet van plan los te laten en bleef dicht in de buurt. Toen het spel lang stil werd gelegd vanwege een niet werkend digitaal wedstrijdformulier was het maar de vraag wie van de ploegen hier last van zou ondervinden. Toen iedereen er klaar voor leek, was het de spelverdeelster van VollinGo die opeens ontbrak. De eerste scheidsrechter had zonder het zelf door te hebben akkoord gegeven voor een sanitaire pauze en Jessica Zuidam maakte daar goed gebruik van. Met alle spelers weer op het veld bleek in ieder geval dat de luid aanwezige Goudse speelsters geen probleem hadden ondervonden van de break. De tot dan toe al geweldig verdelende Zuidam liet zien dat een lege blaas nog lekkerder speelt en bracht al haar aanvallers zo in stelling dat Keistad uiteindelijk moest concluderen dat ze zich – ondanks hun Instagram bericht – toch de kaas van het brood lieten eten (20-25). “Trots op het hele team dat ze alweer hebben bewezen dat ze het samen doen. In mijn ogen misschien wel de beste wedstrijd van het team in hard werken, elkaar nergens in de steek laten maar bovenal goed in opdrachten uitvoeren,” aldus een blije coach. Na acht speelronden moet VollinGo de wedstrijd tegen VoCaSa nog ergens inhalen maar nestelen ze zich voorlopig met 11 punten uit 7 wedstrijden hoog in de middenmoot.

2021-12-24T13:10:49+01:00 15 november 2021|