Opnieuw verlies voor Heren 1 in grillige vijfsetter

//Opnieuw verlies voor Heren 1 in grillige vijfsetter

Opnieuw verlies voor Heren 1 in grillige vijfsetter

Zaterdag 7 november werd in de Zebra tegenstander VOLEVO HS 1 ontvangen. De Goudse thuisploeg had méér punten uit minder wedstrijden gehaald, en had dus de beste papieren voor een nieuwe thuisoverwinning. Ondanks een uitstekende start kon VollinGo niet doordrukken en werden eigen fouten de ploeg fataal. Op karakter werd nog een vijfde set afgedwongen, die uiteindelijk verloren ging. Met opnieuw een (misschien onnodige) verliespartij lijkt VollinGo zich op te moeten gaan maken voor een rol in de subtop van de promotieklasse.

Omdat de dames van VollinGo verstek moesten laten gaan, waren de mannen van heren 1 opeens het hoofdprogramma van wat een ‘Super Saturday’ had moeten worden. De Goudse mannen leken dus ook de 1e set te starten doordrongen van het feit dat het Goudse volleybalpubliek dan nu door hen vermaakt diende te worden. Met hoge servicedruk van passer-lopers Noah Aerts en Matthias de Gier, nette side-out en hoge scoringspercentages in het aanvalsspel zette de thuisploeg direct de toon. Een klinkende 25-16 voorsprong werd uiteindelijk de boeken in gespeeld.

In de 2e set was de doelstelling om met dezelfde mensen op dezelfde manier door te gaan. VOLEVO had een ander idee, en probeerde met enkele personele wijzigingen meer tegenstand te bieden. Toen bij de uitploeg de side-out stabieler werd konden zij VollinGo aanvallend beter onder druk zetten, wat tot veel punten leidde. Tot halverwege de tweede set liepen beide ploegen gelijke pas, tot een tweetal knullige fouten een klein gaatje in het voordeel van VOLEVO creëerde. VollinGo kreeg daarna een serviceserie tegen, waar door een meer variabele pass de voorspelers moeilijk bediend konden worden. Ondanks een time-out van coach Brouwer lukte het VollinGo niet om uit deze moeilijke rotatie met (man of the match) Noah Aerts in het achterveld en de spelverdeler aan het net te komen, waardoor de Goudse ploeg plots tegen een ruime achterstand aankeek. Een korte opleving was niet voldoende om het tij te keren, eindstand 21-25.

Coach Brouwer was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel en wisselde spelverdeler/diagonaal-koppels Erik Montagne/Stefan Lipman voor Chris Möhlmann/Reinier Batterink. De twee laatstgenoemden hadden in set twee al verse energie in de ploeg gebracht en mochten het nu van de start van de set proberen. Na twee keer knipperen stond de Goudse ploeg al 0-6 achter, door een handje vol directe fouten. Spelverdeler Möhlmann was kop van jut en werd al snel gewisseld in een poging van coach Brouwer om de grip op de wedstrijd snel terug te krijgen. Omdat het gewenste effect uitbleef werd er binnen 10 punten nog twee keer gewisseld, waar middenspeler Benne en diagonaal Batterink het veld moesten ruimen. In een set die in feite al verloren was moesten de Goudse mannen zich dan maar herpakken richting de volgende set. Een pijnlijke 16-25 eindstand gaf de verhoudingen goed weer.

Met enthousiasme begonnen de Goudse mannen aan de volgende set, bewust van het feit dat dit de enige manier was om nog wat van deze thuiswedstijd te maken. De uitploeg, die al de hele wedstrijd een keurig blok presenteerde tegenover de aanval van VollinGo, leek overrompeld. De gaten in hun verdediging werden door de buitenaanvallers beter gevonden, en ook tot dan toe vrijwel onzichtbare midden- en diagonaalaanvallers pakten puntjes mee. Met belangrijke serviceseries van Ivo van de Pasch en Gerard de Zeeuw werd uiteindelijk de gelijkmakende set gewonnen met een stand van 25-22.

Hoewel het wedstrijdverloop deed verwachten dat VollinGo zichzelf herpakt had, bleek niets minder waar. Set vijf werd dramatisch gestart, waar het beeld wat zich in eerdere sets al vertoonde compleet terug was. Door een serie netfouten, servicefouten, servicepunten tegen en ballen die in het net of blok werden geslagen stond al snel een onoverkoombare achterstand op het telbord. Met maar 6 Goudse punten in deze korte set kon het eind van deze wedstrijd gerust dramatisch genoemd worden.

Met deze eerste verliespartij in eigen huis lijken de kansen om in de top van de competitie mee te  draaien snel te slinken. Zowel Kalinko, SKC en Sovicos zijn VollinGo op de ranglijst voorbij met meer punten en minder verliespunten. Zaterdag 13 november vervolgt de competitie zich (hopelijk) met een wedstrijd in Delft tegen Kratos ’08 om 16:00 uur.

2021-11-15T19:57:55+01:00 9 november 2021|