Heren 3 in een Den Haag poule…

//Heren 3 in een Den Haag poule…

Heren 3 in een Den Haag poule…

Na minimaal 11 jaar richting de regio Utrecht heeft Ton ons (uit wraak?) ingeschreven in de regio Den Haag. Wij houden namelijk zó van wedstrijden op vrijdagavond…. Alles is anders na anderhalf jaar corona, maar het grasvolleybal heeft ons soort van fit gehouden. We hebben afscheid genomen van Ton, Marcel en Bert, die laten hun kunsten tegenwoordig in heren 5 zien. Daarvoor in de plaats hebben we een Groningse bierlobbyist (Eric) op midden, wat verschoven broertjes Hagoort (Gerrit en Bert) op het midden en een stagelopende HBO-V’er (Timon) op buiten/diagonaal. Natuurlijk zijn op volgorde van leeftijd Leon, Arjen, Arno, Olaf, Joost en  Laurens de overige teamgenoten.

Na al dat gras en zand was die zaal ondanks de verende vloer wel enorm hard. De lange sokken die we aan hebben zijn niet voor de show, maar uit pure noodzaak. Na 4 trainingen (voor sommigen 2) reden we op vrijdagavond 17 september vroeg naar VELO. Die waren met hun teruggekeerde topdivisie spelers en 4 keer 2 meter letterlijk een maatje te groot. Schade: 1-3 verloren en grote hap uit de pot door dat Leffe Blond van de tap.

Dan 25 september thuis tegen PQV, Eric helaas naar een begrafenis, dus de broertjes mogen aan de bak. 4 keer 25-23, dus 4-0 winst! Schade: Laurens kuitenkramp, waardoor hij niet meer dan 1,5 set kon spelen. Gelukkig wilde Timon de ballen wel scoren. De trainingsopkomst begint al wat terug te lopen om fysio’s te bezoeken, kuiten en schouders te ontzien (Arno zoekt nog een soort elastische sok voor over zijn schouder), stage en de rest van het leven dat ook weer op gang komt. Deo is op 2 oktober de volgende tegenstander die we kunnen ontvangen. Weer van die lange gasten, maar met goed spel trekken we er een 3-1 overwinning uit. Schade: achillespees Eric stuk, en weer maar 1 setje voor Laurens z’n kuiten. Gelukkig blijven de Hagoortjes heel en begint de aanvals- en bloktiming steeds verder te verbeteren. Nieuwste trainingsopkomst, 4 man…

Dan op 9 oktober uit naar Kratos. De nieuwe auto indeling begint te wennen, iedereen is er lekker op tijd. We belanden in een hele gezellige kantine waar de koffie weliswaar niet van Kaars kwaliteit is, maar goed te doen. Tijd voor inlopen en inspelen. 1e afvaller, Eric, nog niet heel, volgende week nogmaals proberen. Aanmoedigen en coachen kan hij wel als de beste, top! Het is tijd voor de aspirientjes voor de wedstrijd bij Joost, want tsja, die is ook 40 geworden. Bij de tegenstander loopt een speler die nog kleiner is dan onze Arjen (nu nog Pinkeltje). We dachten aan een mini van de week, maar hij ging er na 1 punt niet uit, Pinkeltje ook weer blij.

De basis bestond uit de 4 man van de training, Laurens, Leon, Joost en Olaf, aangevuld met de Hagoorts, want zonder middens is ook zo wat. Met scherp serveren en prima side-out lopen we steeds wat puntjes weg bij Kratos. De verdeling is prettig en overal worden de puntjes binnengeslagen. Bert houdt ons scherp op het moment dat we dreigen te verslappen en gezamenlijk drukken we door naar 19-25 winst. Tijd voor Pinkeltje. Joost even aan de kant, zodat hij aan het net kan spelen als Arjen voor is. Begin van de set staan we passend onder druk. We worden te voorspelbaar en die lange gasten van Kratos pakken wat blocks en makkelijke ballen. Pinkel blijft nog een rondje voor aan het net staan en springt vol, maar blokt geen bal (ja deze info is van belang later in het verhaal). Toch rechten we onze oude ruggen en staan op 11-11 weer gelijk. We krijgen de pass en verdediging beter onder controle en krijgen meer ballen op het midden aangespeeld. De buitens scoren naar hartenlust als er weer eens een tegenstander met een van de broertjes mee springt. Arjen voor aan het net, nu wel Joost erin en Leon setuppen. We houden vol de druk erop, maar ook Kratos wisselt en zo ontvouwt zich een boeiend gevecht. Joost achter, Pinkeltje er weer in, 3 aanvallers aan het net. We verdedigen een hoop en Pinkeltje moet hard rennen met zijn korte beentjes om alle setups te verzorgen. De wissels bij Kratos brengen een andere flow, maar omdat we op 19-20 2 passes missen staan we boven de 20 nu achter. We komen nog wel in de buurt, maar dan op 23-22 schiet vol de kramp in Laurens’ goede kuit. 2 services later geven we zo de set uit handen. Dat is zonde. Laurens kan niet meer, klaar voor vandaag.

Tijd voor nieuw bloed, Arno en Timon erin, Leon en Olaf rust, Eric en Laurens kapot. Servicedruk omhoog en pass verzorgen. Dat lukt heel goed. We pakken wat puntjes voorsprong, dat helpt ook om lekker te spelen. Na een lange rally met (kilo)meters rennen voor Pinkeltje verandert hij midden in een sprint(je) in Hinkeltje. Hinkeltje heeft ook een kapotte kuit, overbelasting van dat sprinten en springen. Gelukkig is Leon nog niet afgekoeld en stijf en stram geworden (tsja hij is wel de oudste tegenwoordig) en kan weer gaan spelverdelen. Met nog 1 fitte man op de kant begint het 2e gedeelte van de 3e set. Er is geen dreiging van de bank meer en dus spelen we vrijuit en daarnaast heeft Timon gewoon enorme zin, want die ramt werkelijk de ene na de andere bal op de grond. Nee heren 1, hij is niet te koop, jammer dan. Met 20-25 winst wisselen we weer terug. De 4e set was de (rally)pass goed, middenaanval goed, buiten continu op 1 man de bal erin meppen. 13-25 goed verhaal, lekker kort.

Na een stomend warme douche drinken we heerlijk Hertog Jan bier van de tap! Kortom een goed uitje in het Delftse. Wie er volgende week zijn en heel zijn zien we dan wel. Heren 2, jullie spelen vóór ons, mogelijk vragen we een invaller, dan weten jullie het alvast. We spelen tegen een voor ons compleet onbekende tegenstander, dat is dan ook wel weer leuk eigenlijk!

2021-11-01T17:49:31+01:00 10 oktober 2021|