Heren 1 pakt koppositie ondanks verzuim in 4e set

/, Wedstrijdverslagen/Heren 1 pakt koppositie ondanks verzuim in 4e set

Heren 1 pakt koppositie ondanks verzuim in 4e set

De derde wedstrijd van het seizoen voor heren 1 stond op de planning. Een thuiswedstrijd, centre court, half 5, en mini van de week Fabian die de Goudse mannen bijstond in de warming-up. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een nieuwe zege, ditmaal tegen SKC HS 2. Punten meenemen uit Gouda leek voor deze studentenploeg uit Leiden een zware opgave; VollinGo had al twee wedstrijden met 4-0 gewonnen. Het leek er lang op alsof daar een derde 5-punter aan toegevoegd ging worden, maar door een opleving van SKC werd een ruime voorsprong in de vierde set uit handen gegeven. Doordat concurrent Kalinko ook een set (en meer setpunten) verloor pakt VollinGo met deze 3-1 winstpartij de koppositie.

Over het verloop van de eerste set kan maar weinig geschreven worden. De uitploeg was simpelweg niet opgewassen tegen de collectieve servicedruk en het aanvalsspel wat door spelverdeler Chris Möhlmann georkestreerd werd. Buitenaanvallers Frank van der Tang en Noah Aerts vielen daarin vooral op door hun grote bijdrage aan het net. Een klinkende 25-9 eindstand werd genoteerd.

Ook set twee werd op eenzelfde manier gestart, met direct een voorsprong vanuit de service van de Goudse ploeg. Waar de foutenlast in het eerste blok van de wedstrijd zéér laag was, slopen er in set twee toch enige slordigheden in het spel. De normaal ongenaakbare middenaanvaller Ivo van de Pasch slaagde er maar weinig in om zijn stempel te drukken, en ook de door libero Robin van de Meer aangevoerde passlijn liet steken vallen. Coach Brouwer bracht door middel van een dubbele wissel en later door het brengen van spelverdeler Erik Montagne orde op zaken. Een keurige eindstand van 25-19 werd genoteerd.

De belangrijke derde set werd gestart met de van een blessure herstelde Koen Benne en ook de kort daarvoor ingebrachte Erik Montagne kon zich opmaken voor een basisplek. Met deze nieuwe spelers hervonden de mannen uit Gouda ook direct de concentratie. Koen drukte zijn stempel door een aantal goede blokkerende acties, en de tot die tijd bijna onzichtbare aanvoerder Stefan Lipman had een fors aandeel door veel scores via de blokkering van de moegestreden tegenstander. Met 25-14 was het krachtverschil opnieuw duidelijk.

Niets leek een 4-0 winstpartij in de weg te staan en coach Brouwer maakte van de gelegenheid gebruik om opnieuw te wisselen in de basisopstelling. Reinier Batterink werd gebracht om het laatste verzet van de Leidse studentenploeg te breken. Het spelbeeld bleef ongewijzigd, een snelle voorsprong door servicedruk, verzorgde passing en knap aanvalsspel. Publiekslieveling en invaller Matthias de Gier werd ingebracht om ook hieraan een bijdrage te hebben. Waar de uitploeg uit Leiden tot die tijd nog maar weinig van zich had laten horen of zien, toverden ze voor de laatste set een geluidsinstallatie tevoorschijn waarmee ze tussen de punten door allerlei gevleugelde uitspraken de Zebra in slingerden. Tot hilariteit van de mannen van SKC liet VollinGo zich door deze kermisachtige flauwekul uit de concentratie brengen. De irritatie was vooral bij belangrijke pion Noah Aerts voelbaar, die zowel in het passen als in de aanval niet meer de scherpte had die hij al het hele seizoen laat zien. Op verzoek van de thuisploeg werd de geluidinstallatie gedoofd, wat als olie op het vuur werkte van de kermisploeg uit Leiden, die in plaats daarvan zelf maar in alle toonaarden commentaar leverden op het spel. Echter, ondanks alle heisa stond toch een ruime 24-19 voorsprong op het telbord, en was één moment van concentratie genoeg geweest om ongeschonden uit de strijd te komen. Spelverdeler Montagne bood alle aanvallers de kans om het matchpoint binnen te slaan, maar tevergeefs: eindstand 24-26.

Ondanks onnnodig setverlies werd de koppositie van Kalinko overgenomen. Zaterdag 16 oktober om 16.30 uur is er opnieuw de kans de koploper in de Zebra aan het werk te zien tegen VCS HS 1.

2021-11-02T20:50:16+01:00 10 oktober 2021|