Heren 1 stelt zwaar teleur in eerste topper in Den Haag

//Heren 1 stelt zwaar teleur in eerste topper in Den Haag

Heren 1 stelt zwaar teleur in eerste topper in Den Haag

Vrijdag 29 oktober stond de 1e topper in de promotieklasse op de planning voor heren 1. Er werd afgereisd naar den Haag, waar de Goudse mannen ontvingen werden door Sovicos HS 1. Deze Haagse ploeg stond voor aanvang van de speelronde op de tweede plek, en was erop gebrand de 1e plek van VollinGo over te nemen. Ondanks hooggespannen verwachtingen stelde VollinGo in deze Haagse topper zwaar teleur en stond door een 4-0 verliespartij de koppositie af.

Enkele personele wijzigingen t.o.v. de vorige thuiswedstrijd. Na een ongelukkige landing op een al kwetsbare knie is Frank van der Tang voorlopig uit de roulatie. Hij zal zich gaan richten op het bijhouden van de spelersstatistieken. Invaller Matthias de Gier werd uit het 2e herenteam overgeheveld om dit gemis goed te maken. Ook diagonaalspeler Stefan Lipman was weer inzetbaar, na een ruime week afwezigheid door werk.

Coach Brouwer beloonde Matthias direct voor zijn overstap met een basisplaats in de 1e set; hij mocht samen met Noah Aerts en libero Robin v/d Meer de passing verzorgen. Die set werd begonnen zoals de warming up: rommelig. Waar sommigen het warmlopen oversloegen om nog even een broodje te eten of naar het toilet te gaan, werden de 1e punten van deze kraker door VollinGo feitelijk ook overgeslagen. De Haagse thuisploeg greep VollinGo direct bij de keel via servicedruk en aanvalsdruk, waar verdedigend geen antwoord op kwam. Pas toen de Goudse ploeg zelf moeilijker ging serveren kon er weer aangepikt worden, waar ook diagonaalspeler Stefan een grote bijdrage had in het scoreverloop. Ondanks een ruime achterstand kwam VollinGo tot 21-21 gelijk, maar door verkeerde keuzes en pijnlijke eigen fouten werd het gecreëerde initiatief weer uit handen gegeven. De 1e set werd uiteindelijk met 25-21 verloren.

Ondanks een matige start stuurde Herman dezelfde namen het veld in voor set twee. Ditmaal werd er direct scherp aan de set begonnen, en zette de Goudse ploeg Sovicos serverend onder druk. Waar de score lang gelijk opliep werd halverwege de set toch door de thuisploeg een gat geslagen door een aantal aces in de ongelukkige passlijn van VollinGo. Een serviceserie van aanvoerder Stefan Lipman bracht de spanning nog even terug, waardoor VollinGo nog tot 21-20 terug kon komen. Waar bij Sovicos de foutenlast laag bleef, grossierde de Goudse ploeg in deze eindfase opnieuw in directe fouten in de passing en ballen die uit werden geslagen op cruciale momenten. Zo werd op dezelfde manier set twee uit handen gegeven, eindstand 25-22.

Ondanks de tegenvallende 1e twee sets werden dezelfde zes namen het veld ingestuurd voor de belangrijke derde set. Waar de middens van VollinGo tot dan toe vrijwel onzichtbaar waren, ontpopte Ivo v/d Pasch zich in deze set tot topscorer, naast Noah Aerts en Stefan Lipman die aanvallend een belangrijke bijdrage bleven leveren. Met zulk sterk aanvalsspel kon de matige side-out iets gecompenseerd worden. Een dubbele wissel bracht Reinier Batterink en Chris Möhlmann in het veld, waarmee de driemansaanval hersteld werd. Dit bracht nieuwe energie en een kleine voorsprong werd de gehele set genoteerd. Lang leek het er op dat deze zet voor de Goudse mannen zou zijn. Knullige fouten en onvermogen om het matchpoint te maken gooiden toch roet in het eten. Sovicos drukte wel door en pakte de winst, 26-24.

In de vierde set spoorde coach Herman zijn mannen nog één keer aan, omdat er ook hier nog een belangrijk punt te halen was. Reinier en Chris startten in deze set, waarover verder weinig meer geschreven hoeft te worden. Het Goudse verzet was gebroken, niets lukte meer. Met een 25-18 eindstand incasseerde de ambitieuze Goudse ploeg de eerste en zeer pijnlijke nederlaag.

Veel tijd om deze teleurstelling te verwerken is er niet voor VollinGo heren 1. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen VOLEVO HS 1 om 16:30 uur.

2021-11-09T17:19:40+01:00 1 november 2021|