Heren 1 behoudt koppositie

//Heren 1 behoudt koppositie

De vierde wedstrijd van het seizoen voor Heren 1 stond op de planning voor 16 oktober. Een thuiswedstrijd, centre court, half 5, en mini van de week Aron die de Goudse mannen bijstond in de warming-up. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een nieuwe zege, ditmaal tegen VCS Heren 1. Punten meenemen uit Gouda leek voor deze ploeg uit Sassenheim een zware opgave; VollinGo heeft slechts 1 set weggegeven tot op heden. Het leek er lang op alsof er ook deze dag geen set zou worden weggegeven. De laatste set wist VollinGo echter geen voorsprong op te bouwen, wat resulteerde in setwinst voor VCS.

De eerste set speelde VollinGo een degelijk spel. Er werd niet met veel druk gespeeld, maar het zette VCS voldoende onder druk. VollinGo maakte weinig eigen fouten, maar VCS verzaakte hier in, daarom wist VollinGo de set eenvoudig naar zich toe te trekken. De set werd met 25-19 gewonnen.

Ook set twee werd op eenzelfde manier gestart, maar VCS wist zich beter te organiseren en zelf meer druk te zetten op VollinGo. Onze passer lopers Noah Aerts en Frank van der Tang wisten echter op de belangrijke momenten te scoren. Dat pakte helaas niet goed uit voor Frank; hij ging tot het uiterste en raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie bij 24-24. De wedstrijd lag een tijdje stil. VollinGo herpakte zich – mede door de uitstekende invalbeurt van Matthias de Gier – en wist de set met 27-25 te winnen.

De derde set werd er gestart met Matthias de Gier in plaats van de geblesseerde Frank. Ook de combinatie Matthias en Noah leverde punten op. VollinGo was in zekere mate afhankelijk van de passer lopers, die goed draaiden. Op de midden- en diagonaal positie wist VollinGo minder druk te zetten. Dit was in eerste instantie ook niet nodig omdat VCS grote moeite had met de service van Matthias. Na een achterstand van 5-0 wisten ze niet meer bij te komen en werd deze set zakelijk uitgespeeld met als gevolg 25-21.

Vorige week liet VollinGo zich het kaas van brood eten in de laatste set. Dat was ditmaal niet de bedoeling, maar dat liep toch anders. VollinGo wist niet meer te scoren in de aanval en verloor de rally’s, die de voorgaande sets wel werden gewonnen. Er was weinig servicedruk aan de Goudse zijde tijdens deze laatste set. VCS wist meer druk te zetten en de regie in de set te behouden. VollinGo keek tegen een achterstand aan, die niet meer in te halen was. De set werd verloren met 21-25.

VollinGo heeft gelukkig wel de koppositie in de poule weten te behouden. Vrijdag 29 oktober neemt VollinGo het op tegen Sovicos Heren 1, de nummer 3 in de poule.

2021-11-01T17:49:21+01:00 18 oktober 2021|