Een soepele start?

//Een soepele start?

Een soepele start?

De competitie is met horten en stoten weer van start gegaan. Het woord versoepelingen was nog niet uitgesproken of de bond had alweer wedstrijden gepland. Dat was even schrikken want de volleybalspieren hadden enkele weken in ruststand gestaan en niet iedereen was er gelijk al klaar voor. En daarna begon de grote quarantaineloterij, waardoor vele teams op halve kracht moesten aantreden, of zelfs moesten afzeggen. En anders zegde de tegenstander wel hierom af. Onze wedstrijdsecretaris en zaaldienstplanner maakten overuren om nog enige zinvolle invulling te geven aan de zaterdagen.
Het is wel fijn om te zien dat leden die een fluit- of telbeurt hadden, maar uiteindelijk geen wedstrijd meer die dag, toch kwamen opdagen om hun taken uit te voeren. Top!

Soepele invalsregels

Enige tijd geleden had de bond de verwachting dat de competitie nog net helemaal afgemaakt kan worden als we ook in mei doorgaan met wedstrijden. Daarom zien diverse teams in hun wedstrijdschema dat er in mei nog wedstrijden gepland staan. Dit zijn uitwedstrijden want voor ons houdt het thuisseizoen wel eind april op. De kans is groot dat ook de komende tijd nog wedstrijden uitvallen, en is het de vraag of alles nog steeds gespeeld kan worden. We zien het wel.
Overigens zijn de invalregels versoepeld, daardoor kan je veel makkelijker spelers lenen uit andere teams, maak daar vooral gebruik van!

Gemeenteraadsverkiezingen

Het woord versoepelingen was nog niet uitgesproken toen we een brief kregen van de gemeente met de boodschap dat we vanwege de gemeenteraadsverkiezingen niet terecht kunnen in de Zebra vanaf de zaterdag ervoor tot en met de donderdag er na, dus weer een week niet volleyballen… Vanwege coronaregels moeten stemlokalen ruim opgezet worden en daarvoor werden alle Goudse sporthallen geclaimd.
We hebben hier gelijk tegen geprotesteerd en vonden gelukkig medestanders in de burgemeester en wethouder van sport, met als gevolg dat we nu alleen niet op maandag 14 en dinsdag 15 maart in de Zebra terecht kunnen. We zijn nog aan het uitzoeken of we alternatieve locaties kunnen krijgen, maar misschien moeten we een paar teams toch teleurstellen.

Toernooien

Door de lockdown is het NOJK ook enkele weken opgeschoven. Helaas zijn wij in het nieuwe schema geen gastheer meer voor de voorrondes, zoals we in eerdere edities graag deden. Op 26 februari speelt Meisjes B mee in de voorrondes. En Meisjes A+ speelt mee in de halve finale van 16 april.

Wat wel weer gaat gebeuren, is dat we op woensdag 23 maart na 3 jaar weer een scholentoernooi kunnen organiseren in de Zebra. De vorige keer in 2019 was dat nog een groot spektakel met veel enthousiaste kinderen.

Het oude normaal

Nog heel even en dan vervallen de laatste coronabeperkingen. Blijf alsjeblieft wel opletten dat je niet per ongeluk je teamgenoten besmet, want dat kan nog steeds. Gelukkig kunnen we nog een paar maanden lekker trainen en wedstrijden spelen. En na afloop van het volleyballen kunnen we dan weer onbeperkt terecht in onze eigen kantine.
Tot snel!

 

2022-04-06T11:38:57+01:00 19 februari 2022|