Het Groot en Gezellig VollinGo Schoolvolleybal Toernooi

/, Verenigingsnieuws/Het Groot en Gezellig VollinGo Schoolvolleybal Toernooi

Het Groot en Gezellig VollinGo Schoolvolleybal Toernooi

Het was woensdagmiddag 20 maart rustig op straat in Gouda. Dat kwam omdat er heel veel Goudse basisschoolkinderen mee deden met het schoolvolleybal toernooi bij VollinGo in de Zebra.

33 teams hadden zich aangemeld, van zes verschillende scholen, met als gevolg een opkomst van ruim 150 meiden en jongens! Sommige trots in een volleybaltenue, andere in shirts met het logo van de school, of in een voetbalshirt of een turnpakje. Het maakte allemaal niet uit en de sfeer was vanaf het eerste moment goed.

Na binnenkomst deed iedereen mee met de gezamenlijke warming up. Armen, schouders, heupen, benen, knieën en voeten werden losgeschud en -gezwaaid. Daarna verdeelden de teams zich over de zeven velden voor de voorrondes. Er was een poule voor groep 3-4 en een grotere poule voor de groepen 5-6-7. Bij alle velden stonden scheidsrechters van VollinGo en nog twee van de sportafdeling van MBO Rijnland.

De spelregels bleken in het begin vaak nog best lastig, maar niemand klaagde erover en na enkele speelrondes kwam iedereen in de flow. De wedstrijdtafel had het druk met het verwerken van de uitslagen en het berekenen van de standen. Er werden partijtjes van vijf minuten gespeeld. Er was zo veel enthousiast geluid in de hal dat de zoemer die het einde van de speeltijd aangaf, haast niet hoorbaar was. Gelukkig konden de niet-spelende teams hardop terugtellen van 5 naar 0, zodat zij de volgende ronde het veld weer op mochten.

Na de voorrondes was er een pauze waarin alle kinderen even nieuwe energie konden opdoen met de bananen en appels die door VollinGo gratis werden aangeboden. Tijdens de pauze werden de poules opnieuw ingedeeld, meer op sterkte en zo werd langzaam maar zeker duidelijk wie de winnaars van dit toernooi zouden worden. Voor de top drie in de beide poules waren er leuke prijzen. Bovendien hebben de winnaars van beide poules zich geplaatst voor het Regio Kampioenschap Schoolvolleybal dat door de Nevobo wordt georganiseerd.

VollinGo wil alle enthousiaste kinderen bedanken voor hun sportiviteit en gezelligheid, en hun ouders, leerkrachten en begeleiders voor de ondersteuning. We hopen natuurlijk dat iedereen enthousiast is geworden voor het volleyballen en dat er gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om eens drie keer gratis mee te trainen. Dan kan je ook gelijk nog even in de grote stapel gevonden voorwerpen komen kijken of daar nog je schoenen of kleren tussen zitten.

Hier volgt de eindstand van beide poules: (met daaronder nog een aantal foto’s van deze mooie volleybaldag)

De ‘jonge poule’, groep 3-4 op velden 6 en 7

 1. De Carrousel 4
 2. Prinses Julianaschool 4
 3. De Carrousel 3
 4. De Cirkel 1
 5. Prinses Julianaschool 3
 6. Casimirschool 5
 7. ‘t Carillon 4
 8. De Cirkel 2

De ‘oudere poule’, groep 5-6-7 op velden 1 tot en met 5

 1. Prinses Julianaschool 5
 2. Prinses Julianaschool 6
 3. Casimirschool 2
 4. De Cirkel 7
 5. Prinses Julianaschool 2
 6. ‘t Carillon 6
 7. Calvijnschool 1
 8. ‘t Carillon 1
 9. Prinses Julianaschool 1
 10. De Carrousel 1
 11. ‘t Carillon 3
 12. ‘t Carillon 2
 13. De Cirkel 4
 14. De Cirkel 6
 15. De Carrousel 2
 16. ‘t Carillon 5
 17. De Cirkel 5
 18. De Cirkel 3
 19. Casimirschool 1
 20. Casimirschool 4
 21. Ridderslag 1
 22. Ridderslag 2
 23. Casimirschool 3
 24. Calvijnschool 2
 25. Ridderslag 3

 

2020-02-17T10:57:16+00:00 21 maart 2019|