Wedstrijden gaan weer beginnen!

//Wedstrijden gaan weer beginnen!

Wedstrijden gaan weer beginnen!

Afgelopen dinsdag 25 januari werd bekend dat we eindelijk weer écht mogen volleyballen. De eerste wedstrijden kunnen weer gespeeld worden in competitieverband. Ook zijn toeschouwers weer welkom, zij het onder voorwaarden. Dit geldt eveneens voor de kantine, ook deze mag haar deuren weer onder voorwaarden openen. Daarbij worden ook de quarantaineregels versoepeld. Meer hierover is in het volledige artikel op de Nevobo-website terug te lezen.

Verruiming invalbepalingen

Omdat verwacht wordt dat het risico dat wedstrijden niet doorgaan door coronabesmettingen groot is, heeft de Nevobo de invalbepalingen aangepast zodat zoveel mogelijk wedstrijden door kunnen gaan.

De verruiming bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Onbeperkt hoger invallen
    Bij het invallen in hoger spelende teams geldt nu reglementair dat na meer dan 2x per maand, of na meer dan 11x per seizoen een speler zich vastspeelt in het hogere team. Deze bepaling zal voor seizoen 2021-2022 verder niet gelden en elke speler kan onbeperkt hoger invallen zonder dat hij/zij zich vastspeelt. Dit geldt voor alle soorten competities, categorieën en leeftijden.
  2. Horizontaal meespelen
    Als een vereniging meerdere teams op hetzelfde niveau heeft dan mogen de spelers van die teams bij elkaar meespelen, zonder dat het als invalbeurt gezien wordt. De beperking die hier gewoonlijk op zit, om per wedstrijd maximaal 3 spelers via horizontaal meespelen te laten meedoen, zal voor de rest van seizoen 2021-2022 niet gelden.
  3. Invalmogelijkheden laagste teams
    Het laagst spelende team binnen een vereniging mag per wedstrijd maximaal 3 spelers van het een-na-laagst spelende team uit de vereniging mee laten spelen. Hierbij maakt het niet uit als er meerdere klassen verschil zit tussen de beide teams en per wedstrijd mogen dit verschillende spelers zijn. Het laagst spelende teams wordt per categorie bepaald, dus dames, jongens B, meisjes C bijvoorbeeld hebben allemaal een laagst spelend team.

Afmelden van wedstrijden

Op het moment dat je team door teveel coronabesmettingen én geen invalmogelijkheden een wedstrijd wil afzeggen, dan stuur je hierover een mail naar wedstrijdzaken@vollingo.nl zo ruim mogelijk van tevoren.

Programma mei

De Nevobo gaat de komende dagen wedstrijden die nog geen speeldatum hebben, tot en met het weekend van 21 mei proberen in te plannen, op basis van de zaalbeschikbaarheid die is doorgegeven. Hieraan wordt tot 1 februari gewerkt.

Spelerspassen

Het resterende deel van dit seizoen zullen er geen nieuwe spelerspassen meer gedrukt worden. Met ingang van volgend seizoen zijn de spelerspassen gedigitaliseerd en onderdeel van het vernieuwde DWF geworden. Nieuwe leden die nog dit seizoen aan de competitie deelnemen dienen zich met ID, of in het geval van jeugd onder de 14 eventueel met bibliotheek- of schoolpas te identificeren. Uiteraard kunnen alle nieuwe competitie spelende leden die geen spelerspas hebben ontvangen, wel deelnemen aan de wedstrijden.

Publiek

Tijdens wedstrijden en trainingen is publiek weer welkom. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden, tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes verlaten.

Kantine

De kantine is net als de horeca geopend tot 22.00 uur. Ook hiervoor geldt dat er een coronatoegangsbewijs getoond moet worden vanaf 18 jaar bij entree, 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, mag het mondkapje af.

2022-02-21T13:02:28+01:00 27 januari 2022|