Zes, ons magische getal

//Zes, ons magische getal

Zes, ons magische getal

Wat is de diepere betekenis van die 6 in Heren 6? We zijn in ieder geval het zesde herenteam, daar begint het mee. Maar verder is 6 vaak ook het maximaal aantal spelers dat we opgesteld krijgen voor trainingen of wedstrijden, als het meezit. Op papier hebben we er zeven, en dat is al niet ruim, maar er is de laatste maanden bijna altijd wel iemand ergens in quarantaine, of aan het werk, of geblesseerd.

Zes is ook het tot nu toe aantal gewonnen sets dit seizoen! Klinkt als niet veel, maar het kan slechter want we zijn niet de onderste in de poule!

Zes is ook het aantal vrienden binnen de club die onze trainingen en wedstrijden aanvullen. Drie kanjers van de Recreanten, 2 aanstormende talenten van de Startersgroep, en we kunnen vaak rekenen op Niels, al jaren een trouwe vriend van ons team.

Onlangs speelden we onze uitwedstrijd tegen Switch in Utrecht. Benjamin nog in quarantaine, Jesper afwezig vanwege werk, JW geblesseerd… Weer de hoogste tijd om twee van onze vrienden op te stellen. Het lukte om precies zes spelers bij elkaar te schrapen. Pieter, die aan het begin van het seizoen zijn eerste volleybal smashte bij de Startersgroep, maakte succesvol zijn debuut op de middenpositie. Wiebe, die twee dagen eerder nog vlamde bij een wedstrijd van de Recreantencompetitie, had nog energie over en speelde mee als passer-loper. Verder hadden we natuurlijk Rick als spelverdeler, Jasper als passer-loper, Sait op het midden en Cas op diagonaal.

De eerste set ging nog wat stroef, met nieuwe mensen op nieuwe posities. We moesten een beetje aan elkaar wennen maar we waren zeker niet kansloos. Alleen daarna… die tweede set kunnen we maar beter vergeten. De derde set echter, die ging opeens best goed. De diesel was op gang gekomen. De eerste vijf punten stonden we voor, de tegenstander had al snel een time-out nodig om de paniek onder controle te brengen. Tussen de 10 en 20 op het scoreboord klommen beide teams in hetzelfde tempo omhoog, we konden ze bijhouden. Een kleine inzinking rond de 20 zorgde ervoor dat we net niet bij konden blijven waardoor we deze set toch kwijtraakten. Maar het smaakte naar meer! En in de vierde set kwamen we weer snel op voorsprong en die hebben we uiteindelijk niet meer weggegeven, waarmee we onze zesde set van het seizoen wonnen.

Met nog ruim zes wedstrijden te gaan, misschien nog wat extra als eerder uitgestelde wedstrijden nog gepland kunnen worden, zien we wel mogelijkheden om nog eens zes sets extra te winnen!

2022-04-06T11:39:06+01:00 19 maart 2022|