VollinGo-blauw scoort beter dan Delfts Blauw

/, Wedstrijdverslagen/VollinGo-blauw scoort beter dan Delfts Blauw

VollinGo-blauw scoort beter dan Delfts Blauw

Na het succes van vorig seizoen, toen wij als Recreanten-wedstrijdteam als hoogste in de poule eindigden (dat seizoen eindigde toen zonder competitiekampioenen, maar wij voelden ons wel kampioen hoor), wordt dit seizoen hard gewerkt aan een vervolg. Het valt helaas niet altijd zo op, want we spelen onze thuiswedstrijden op dinsdagavond en niet op zaterdag. Daarom hier even een update voor de rest van de club.

Dit seizoen zijn we ingedeeld met enkele sterkere tegenstanders dan vorig jaar, voor wat extra uitdaging. Voor de uitwedstrijden moet nu relatief veel gereisd worden naar Delft. Er spelen twee teams van Volcano mee en een team van VVV Delta. Dat laatste team staat ongeslagen aan kop, maar gelukkig is niet elke rit naar Delft bij voorbaat een verliespartij, want die twee Volcanoteams staan beide onderaan en daar kunnen we nog prima punten weghalen.

Maar dan moet er wel een compleet team heen, wat door blessure, ziekte of werkdruk soms even een puzzel is. Bij beide uitwedstrijden tegen Volcano moest daarom gezocht worden naar extra spelers om een zestal te kunnen opstellen. Nieuwkomer Len speelt weliswaar graag een wedstrijd mee, maar is op maandagavonden helaas verhinderd. Gelukkig kon beide keren nog een beroep gedaan worden op JW die zijn roots bij ons team nog niet vergeten is.

In de tweede uitwedstrijd moest zelfs Herman (rugnummer = bouwjaar = 48) weer opgesteld worden als spelverdeler om een zieke HP te vervangen. Herman heeft in de loop der jaren een ultrakorte onderhandse service ontwikkeld, die een soort van vertraagd tussen het net en de driemeterlijn valt, en scoorde daar behoorlijk mee.
Kees gunde eerst de invallers een plek in de basis en spaarde zijn servicetalent voor een latere set. Ook hij serveert de laatste jaren onderhands, maar weet daarmee weer precies de binnenkant van de achterlijn te raken. Complete paniek dus op de pass-lijn van de tegenstander.

Toch raar dat die set wel als enige van de acht verloren ging, want aan de service lag het niet. Het was die beruchte derde set zullen we maar denken.
Inmiddels staan we na een half seizoen op een keurige vierde plek, in een poule van acht. We staan dichter bij de nummer drie dan bij de nummer vijf. Misschien kunnen we nog wel een stapje stijgen voor het eind van het jaar.

2023-02-21T15:12:06+01:00 28 december 2022|