Clinic TeamNL Beach Tour zorgt voor stralende gezichten

/, Verenigingsnieuws/Clinic TeamNL Beach Tour zorgt voor stralende gezichten

Clinic TeamNL Beach Tour zorgt voor stralende gezichten

Maandagavond 29 juni was het zover;  Beachvolleybal Internationals Christiaan Varenhorst, Joy Stubbe en Puk Stubbe gaven aan twee jeugdgroepen een erg leuke clinic. Vooraf werd er door Joy, Puk en trainingsmaatje Julia Wouters nog getraind onder leiding van Danny Rodrigues. Een aantal kids en ouders was wat eerder gekomen om eens te zien hoe er op dat topniveau getraind wordt.

Om 18 uur was het tijd voor de mini- en C-groep om het zand te betreden. Christiaan riep de kinderen bij elkaar in een kring om uit te leggen wat ze zouden gaan doen en daarna ging het gelijk los. Rond het veld rennen en op commando van Christiaan springen, om de as rollen, koprollen en duiken. Dat zorgde na een paar minuten voor hijgende kinderen die meteen ‘door’ waren. Straks waarschijnlijk geen rem meer om in het zand te duiken. Daarna volgde een reeks stretch- en stabiliteitsoefeningen, voorgedaan door de 2.12m lange maar ook zeer lenige Christiaan.

Toen was het tijd voor de bal. Diverse oefeningen werden aangeboden; bovenhandse techniek, onderarms, slagbeweging, verdediging. En time flies when you’re having fun, want toen was het zomaar ineens bijna 19.00 uur en dus tijd voor groep 2. Tussen de groepen door werd er een groepsfoto gemaakt waarna de A-B-groep een vergelijkbare training kreeg. En ook in deze groep waren continue lachende gezichten te zien. Met de nodige persoonlijke aanwijzingen nemen de deelnemers vast weer een aantal dingen mee in de ‘rugzak’. En tja, het is toch anders wanneer je zo’n aanwijzing krijgt van iemand die zelf op topniveau speelt 😉

Heel veel dank aan Christiaan, Puk en Joy voor de leuke en leerzame avond!

2020-09-13T09:23:46+01:00 30 juni 2020|