Stubbe, Boom én Scherpenzeel samen verder bij VollinGo

//Stubbe, Boom én Scherpenzeel samen verder bij VollinGo

Stubbe, Boom én Scherpenzeel samen verder bij VollinGo

Het klinkt te mooi om waar te zijn, drie zeer ervaren trainers die gaan samenwerken bij één club. En toch is het zo. John Stubbe, al sinds 2005 als trainer verbonden aan VollinGo, zal komend seizoen in een andere rol actief zijn. Het trainer/coach-stokje voor het topdivisie spelende vlaggenschip draagt hij over aan Sieme Boom. Pim Scherpenzeel wordt verantwoordelijk voor dames 2, dat volgend seizoen 3e divisie speelt.

Een korte terugblik

Het begon voor John heel onschuldig als vader van een volleyballende dochter bij de mini’s van VollinGo. Zijn inbreng bij deze groep bleek van grote toegevoegde waarde en de volleybalontwikkeling van de jonge kids ging met sprongen vooruit. Met de komst van ook de andere twee dochters werd de betrokkenheid groter en begonnen de spreekwoordelijke ‘handen te jeuken’.

Op 17 mei 2008 coachte John voor het eerst VollinGo dames 1 in sporthal De Waard in Bergambacht, dat die dag speelde om de regionale beker. Gaandeweg dijde het aantal teams dat hij onder zijn hoede nam uit, tot er in 2010 sprake was van een complete talentenlijn met daarin op dat moment dames 1, dames 2, dames 3, meisjes A1, meisjes B1 en meisjes C1. Een lijn die zeer succesvol is gebleken, met als klinkend bewijs de groei van het hoogste damesteam van promotieklasse naar de topdivisie.

Nieuwe samenwerking

Een nieuwe job en andere verantwoordelijkheden zorgen er nu voor dat de volledige verantwoordelijkheid en alle verplichtingen die de taak als trainer/coach van een topdivisieteam met zich meebrengen, niet haalbaar meer zijn voor John. In ieder geval niet op de manier waarop hij dat het liefste doet, met volle passie, aandacht en tijd. Helemaal afscheid nemen van zijn ‘kindje’ doet hij gelukkig niet. “Het is best even slikken om dit besluit te nemen, maar met deze twee heren aan boord heb ik alle vertrouwen in de toekomst. Ik blijf binnen de talentenlijn samenwerken met de nieuwe trainers Sieme en Pim en krijg nu weer ruimte voor nieuwe ideeën en de uitwerking daarvan. Iets waar ik de afgelopen jaren niet de tijd en energie in kon stoppen die ik graag wilde”, vertelt John.

Sieme was de afgelopen jaren trainer/coach van Thor dames 1, eveneens topdivisie, uit Bergambacht. Hij werd in die rol regelmatig ondersteund door Pim, die komend seizoen VollinGo dames 2 onder zijn hoede zal nemen. Pim Scherpenzeel, bij velen in de volleybalwereld bekend als opleider van volleybaltrainers, en Sieme brengen samen een berg ervaring mee die bij VollinGo zeer welkom is. Samen met de kennis en ervaring van John, heeft VollinGo hiermee een trainerspool waar je u tegen mag zeggen.

Sieme: “Ik heb ontzettend veel zin om bij VollinGo aan de slag te gaan. Het is een club met ambitie en een duidelijke visie en lijn waar ik graag samen met John en Pim op zal voortborduren.”
En ook Pim staat in de startblokken: “Ik heb bij de TC al aangegeven dat ik graag zo snel mogelijk met mijn nieuwe team wil starten. Ik vind het fijn om al vroeg de nieuwe lijnen uit te kunnen gaan zetten richting het nieuwe seizoen. Erg veel zin in!”

Stokje overdragen

Het programma van VollinGo dames 1 voor de laatste weken ziet er wat grillig uit. Er valt een aantal wedstrijden uit, vanwege andere verplichtingen van speelsters en coach. Dat heeft alles te maken met het feit dat de competitie langer doorloopt vanwege corona. Er staan nog drie wedstrijden op het programma met een geweldige hekkensluiter.
Eerder werd al de datum genoemd van 17 mei 2008, de eerste wedstrijd van John als coach van dames 1 in de thuishal van Thor Bergambacht, de huidige club van nieuwe trainer/coach Sieme.

Het wordt niet mooier dat dit: op donderdag 19 mei 2022 – exact 14 jaar na zijn debuut – coacht John om 20.30 uur zijn laatste wedstrijd tegen Thor dames 1. De ‘oude’ en de ‘nieuwe’ coach van VollinGo dames 1 staan die dag dus tegenover elkaar. Aansluitend op de wedstrijd zal John het stokje overdragen aan Sieme in VollinGo’s thuishal de Zebra.

VollinGo nodigt je graag uit om bij deze bijzondere wedstrijd aanwezig te zijn.

2022-05-22T11:58:51+01:00 6 april 2022|