Foto’s: Dames 1 stuurt VCN puntloos naar huis

/, Wedstrijdverslagen/Foto’s: Dames 1 stuurt VCN puntloos naar huis

Foto’s: Dames 1 stuurt VCN puntloos naar huis

Net als een week eerder hadden de tegenstander en VollinGo hetzelfde aantal punten in de ranglijst. En net als vorige week had VollinGo één wedstrijd minder gespeeld. Behoorlijk gelijkwaardige tegenstanders in de twee wedstrijden op rij, zo vertelde dus de stand. En zonder het altijd fanatieke publiek uit Gouda en met een lange historie van zware wedstrijden tegen deze tegenstander uit Capelle ad IJssel, was op voorhand een zware avond in de Zebra voorspeld.

VollinGo sprintte uit de startblokken en gaf met geweldige servicedruk en goed spel op alle fronten VCN geen kans in de opening van de wedstrijd. Maar de 7-1 was geen garantie voor snel succes en de dames in het rood knokten zich al rond de tien terug. De time-out van coach John Stubbe op 11-10 zorgde voor rust maar nooit gaven de meiden van VCN zich gewonnen en hun tweede time-out op 18-15 was voldoende stimulerend om de wijzer van het voordeel langzaam terug te buigen naar Capelse zijde (20-22). VollinGo versterkte de blokkering met Laura Habets en zij deed, net als de eerder ingebrachte Sanne Krutzen, exact dat waarvoor ze was gewisseld. Servicefout van VCN, twee service aces van Nadine Everaert, aanval van Krutzen en nog een ace van Everaert zorgden voor winst in set 1 (25-22).

Stubbe zette de startende zes van set 1 weer terug en de machine ging van start alsof het nooit even haperde. Via alweer 7-1, 14-6 en 20-9 kwam het volleyballende vlaggenschip van Gouda in de eindfase van set 2. Leanne van Vegten, Froukje Stadt en Ilse Benne hamerden de goede set ups van Jessica Zuidam eenvoudig binnen. Dit samen met de verdediging van libero Manouk Achterberg, aangevuld met het motto ‘alles van de vloer’ van Debora Keus en Nadine Everaert, zorgde voor een walk-over (25-11) in deze periode en een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Set 3 had een ander verloop in de start hoewel VollinGo op geen enkel moment verzwakte of na de 0-1 (servicepunt VCN) nog op achterstand kwam. Pas op 15-10 nam VCN haar eerste time-out maar de kwaliteit van VollinGo was op deze zaterdag gewoonweg te groot. Coach Stubbe nam nog wat gesprekstijd op 23-19 om juist zijn ploeg te roemen voor genomen risico en met opgeheven hoofd en vol vertrouwen werd de klus geklaard (25-20).

Het VollinGo clublied werd ingezet en mocht voor de tweede keer op rij worden afgesloten met de woorden “drie nul!”.

2021-12-24T13:10:42+01:00 23 november 2021|