Eerste clinic No-Jump Volleybal bij VollinGo

//Eerste clinic No-Jump Volleybal bij VollinGo

Eerste clinic No-Jump Volleybal bij VollinGo

VollinGo heeft een nieuwe vorm van volleybal uitgeprobeerd: “No-Jump Volleybal”.

De naam zegt het al, dit is volleyballen waarbij niet gesprongen mag worden. No-Jump Volleybal is daarom geschikt voor wie nog wel graag wil volleyballen, maar niet meer wil, kan of mag springen vanwege blessures in bijvoorbeeld rug, knie of enkel.

Aan deze clinic deden leden en oud-leden van VollinGo mee, variërend in leeftijd van 30+ tot 70+. Eén van VollinGo’s trainers had een trainingsprogramma opgesteld. Sommige van de deelnemers hadden al lange tijd niet meer gespeeld, dus werd er begonnen met een goede warming up. Verder werd het aanvallen en blokkeren uit stand getraind met diverse oefeningen en spelsituaties. Tenslotte zijn er twee sets tot de 25 gespeeld zonder te springen, alhoewel, het bleek vaak nog best lastig om niet uit automatisme te springen. Maar de scheidsrechter was streng, en een sprong is minder goed te camoufleren dan een lichte touché, dus dat leverde de tegenpartij gelijk een punt op!

Spelregels

Alle volleybalspelregels zijn nog van toepassing, met als extra voorwaarde dat je met twee voeten op de grond moet staan als je de bal speelt. Het net hangt daarom iets lager, namelijk 2,20 meter voor heren, en 2,10 meter voor dames (2,15 m voor een mixteam). De veldgrootte is nog steeds 9 x 9 meter voor ervaren spelers, of eventueel 9 x 7 meter voor minder ervaren spelers. Verder mag de bal niet met de voet(en) gespeeld worden.

Het vervolg

No-Jump Volleybal is dus minder intensief voor je lichaam en daardoor een laagdrempelige manier om het volleybal weer op te pakken, of gewoon voort te zetten als je niet meer zo hoog springt als vroeger. Onze spelers waren in elk geval enthousiast en we hopen dat we hiervoor nog meer mensen enthousiast kunnen krijgen.

Dit initiatief krijgt volgend seizoen een vervolg. Als dit concept ook wordt overgenomen door clubs rondom ons, dan kunnen we wat vaker potjes tegen elkaar spelen. Het huidige volleybalseizoen eindigt over een paar weken, maar in het nieuwe seizoen willen we weer een paar clinics organiseren, hopelijk ook met spelers van buiten VollinGo.

Wil je meer weten over No-Jump Volleybal bij VollinGo, of wil je je misschien alvast aanmelden? Mail dan even naar no-jump@vollingo.nl.

2022-05-22T11:59:03+01:00 14 april 2022|