VollinGo troeft Thor op alle fronten af

/, Wedstrijdverslagen/VollinGo troeft Thor op alle fronten af

VollinGo troeft Thor op alle fronten af

Exact twee jaar geleden was dit de kop boven het krantenartikel waarin het verslag van de toenmalige wedstrijd in Gouda te vinden was. De 4-0 van toen is nu geen uitslag die je zult vinden in de Topdivisie maar de 0-3 van afgelopen zaterdag in Bergambacht zag er inhoudelijk nagenoeg hetzelfde uit als de wedstrijd van 2 jaar geleden. Van tevoren waren beide ploegen echter nog kansen toebedeeld, zeker toen VollinGo met een toch al krappe selectie vorige week vaste basisspeler Cat Stubbe kwijtraakte aan een knieblessure.

En zo ging ook de eerste set in scoreverloop. VollinGo startte voortvarend met een goede service en attent volleybal in de rally (1-7). De time out van Thor-coach Sieme Boom deed wonderen en binnen no-time was de gastheer op gelijke hoogte. Via 15-15, 20-20 en 23-23 kwamen beide ploegen in de allesbepalende slotfase. Thor kwam op setpoint maar de Gouwenaren pareerden deze eerste kans op setwinst. De net ingebrachte Froukje Stadt van VollinGo bracht Thor vanachter de servicelijn aan het wankelen en samen met haar teamgenoten maakte ze het koelbloedig af (24-26).

VollinGo zette dezelfde speelsters als bij de start weer terug in het veld en spelverdeelster Jessica Zuijdam acteerde als een ware dirigent voor een goed ingespeeld orkest. Middenaanvallers Laura Habets en Debora Keus kwamen nu ook scorend los en zo ontstond er voor de andere aanvallers meer ruimte. Net als vorige week nam diagonaal Leanne van Vegten het merendeel van de punten voor haar rekening, maar waren het ook de uitstekende passes en het verdedigend werk van Sanne Krutzen en Ilse Benne die voor het grote verschil zorgden. Na 5-5 kon Thor alleen nog maar naar de rug kijken van het wegsprintende VollinGo (11-25).

Thor leek in de 3e set wakker te worden en de ‘muzikanten’ van VollinGo speelden flink wat valse noten (13-8). Een discutabele beslissing, van de verder geweldig fluitende scheidsrechters, zorgde voor een kleine explosie aan de kant bij VollinGo. Coach John Stubbe liet even duidelijk merken hoe hij tegen deze beslissing aankeek en wat volgens hem de regels zijn in een dergelijke situatie. Het was de enige uitspatting van de wedstrijd maar leek voor de meiden van VollinGo wel als metronoom te werken. Het inzetten van nieuwkomer Nadine Everaert zorgde daarnaast voor nog meer rust in het achterveld zodat VollinGo met vlijmscherpe services en goede aanvallen de klus kon afmaken. Thor kon de opmars niet meer stuiten en moest ook de 3e set afstaan aan de gasten (18-25).

“Wat een mooie uitslag, in een toch altijd spannende derby en wat ben ik trots op die meiden. Ook als we minder spelen knokken ze met en voor elkaar. We staan vandaag met 90% eigen opleiding in het veld. Van mini tot speelster in de topdivisie, dat is iets om trots op te zijn”, aldus de glimlachende John Stubbe.

Foto’s van de wedstrijd:

2021-10-10T14:04:48+01:00 27 september 2021|