Beter laat dan nooit: Heren 1 wint 4-0 van Leython DC H2

/, Wedstrijdverslagen/Beter laat dan nooit: Heren 1 wint 4-0 van Leython DC H2

Beter laat dan nooit: Heren 1 wint 4-0 van Leython DC H2

Na een succesvolle oefencampagne, waar Flits, Voleco, Krimpen, SKC en Zovoc aan de zegekar werden gebonden, duurde het bijna een maand voor Heren 1 de openingswedstrijd van het seizoen speelde. De uitzonderlijk late seizoenstart, voor het door afzeggingen geplaagde Goudse team, stond een mooi resultaat niet in de weg, er werd met 4-0 gewonnen van Leyton DC H2 in Leiderdorp.

Na een aantal verplaatste wedstrijden was het vrijdag 9 oktober eindelijk zo ver, de mannen van Heren 1 mochten hun officiële debuut in dit gekke seizoen maken. Er werd al reikhalzend uitgekeken naar de kans om in de nieuwe samenstelling aan te treden, want ten opzichte van vorig jaar is er behoorlijk wat veranderd. Om te beginnen werd met Herman Brouwer een nieuwe trainer/coach aangetrokken. Spelers die je voorlopig voor het laatst zag in Heren 1: Youri Kuijf, Laurens Lammerts, Maurice Habets en Pieter Slappendel. Laurens en Youri spelen nu in andere teams bij VollinGo, Maurice vertrok naar Thor, en in het bijzonder feliciteren wij Pieter met zijn stap naar de Topdivisie (bij Protos). De selectie werd aangevuld met een aantal talenten die vorig jaar schitterden in Heren 2: Timon de Fouw, Robin van de Meer en Koen Benne. Ook werd Noah Aerts aangetrokken om concurrentie op de passer-loper positie te verhogen. Het verjongde Heren 1 startte met veel energie aan de oefencampagne, waar uitsluitend werd gewonnen. Alles leek klaar voor een vlammend begin van het seizoen.

Wat volgde waren twee verplaatste wedstrijden en een gezamenlijk quarantaine. Maar 9 oktober was het eindelijk zo ver, een late vrijdagavondwedstrijd in Leiderdorp! Coach Herman stuurde een basisteam de 1e set in waar Noah Aerts en Koen Benne direct hun officiële debuut maakten. Er werd al snel een voorsprong gecreëerd door verzorgd aanvalsspel uit de side-out en service druk. Dat er sprake was van enige spanning in de Goudse benen bleek; de voorsprong werd boven de 20 uit handen gegeven. Debutanten Noah en Koen werden door Herman gewisseld, waar met name de koud ingebrachte Timon de Fouw direct zijn stempel drukte met een aantal goede passes en een directe score. Het gevoelsmatige overwicht werd dan ook in setwinst omgezet, eindstand 25-27.

De tweede set had een vergelijkbaar verloop. VollinGo startte met een kleine voorsprong aan het begin van de set, verloor grip tot de 20, maar verhoogde de druk weer richting het einde van de set. Een bijzonder volwassen prestatie voor de zo verjongde Goudse ploeg! Waar halverwege de set nog balletjes op de grond vielen en de blokkering soms steken liet vallen, viel in de latere delen van de set alles op z’n plek, eindstand 24-26.

De belangrijke 3e set werd matig begonnen. De tot dan toe keurig verzorgde servicepass liet te wensen over en de servicedruk aan Goudse kant stagneerde. Al snel stond een achterstand van 5 punten op het bord, waarna coach Herman Gerard de Zeeuw opnieuw in het veld bracht voor Koen Benne. Eerstgenoemde bewees direct zijn waarde door met een serviceserie van 5 punten de achterstand weg te poetsen. Reikhalzend keken de heren van VollinGo uit naar de 20 op het telbord, dan was het immers tijd om het verschil te maken. Een spannend slot van de set leek op komst, maar na een direct blokpunt op 22-22 van aanvoerder Stefan Lipman leek de ban gebroken, eindstand 22-25.

In de laatste set kreeg Reinier Batterink de kans om zijn bijdrage te leveren. Het liep inmiddels al tegen half 12, de set verliep geheel in stijl met de rest van de wedstrijd: beter laat dan nooit. Een spannend begin van de set, waar Leython DC H2 het de mannen uit Gouda moeilijk maakte. Boven de 20 was er maar één ploeg de beste. Eindstand: 19-25.

Een keurige 0-4 overwinning met hopelijk volgende week een goed vervolg tegen Kalinko H1, thuis om 16:30 uur.

2020-10-11T13:02:28+00:00 11 oktober 2020|