Van de voorzitter

//Van de voorzitter

Van de voorzitter

We zijn een paar weken geleden stilletjes het nieuwe jaar ingegaan en het blijft voorlopig nog wel even stil in de Zebra, helaas! De meest recente persconferentie gaf nog geen zicht op het hervatten van de sportactiviteiten, zelfs niet voor de afgeslankte trainingen in groepen van 2 of 4 personen.
De bond hield nog steeds hoop op het hervatten van de competitie, in enige vorm, en in de wedstrijd-app kan je zien dat er vanaf maart weer wedstrijden gepland zijn als concept, maar dat lijkt nu niet meer realistisch voor die termijn. Laten we hopen dat we richting het einde van het seizoen in ieder geval weer wat kunnen trainen, en misschien nog wat interne wedstrijden spelen.

Contributie

We gaan door een moeilijke tijd met op dit moment weinig perspectief. Waar we als bestuur enorm blij mee zijn is dat de leden de club nog steeds trouw blijven, we wachten met z’n allen op de betere tijden. We beseffen dat het zuur is om contributie te betalen als er bijna niet gevolleybald kan worden. Intussen kregen we van de gemeente bericht dat we geen huur hoeven te betalen voor de laatste november en december van 2020. Ook de bond heeft aangekondigd dat ze een (klein) deel van de teamgelden terug gaan betalen over de eerste speelhelft.  Zoals bij de ALV aangekondigd kijken we aankomende zomer, aan het einde van het seizoen dus, hoeveel we minder hebben uitgegeven. Ons plan is nu om dit bedrag onder de leden te verdelen in de vorm van een korting op de contributie voor het volgende seizoen, als tegemoetkoming voor het trouw blijven aan de club.

Wat er wel gebeurt, of gaat gebeuren

Ondertussen houden we ons wel bezig met allerlei andere dingen. Onlangs hebben Dames 1, 2 en 3 een gezamenlijke pub quiz – KwizzinGo – gedaan via Zoom. Dat bleek een groot succes en op dit moment wordt er overlegd met activiteitencommissie en kandidaat quizmasters om dit ook met andere teams te organiseren. Dan kunnen we elkaar in ieder geval weer eens zien, ondanks een avondklok.

We komen ook in kleine stapjes dichterbij de eigen kantine. Een tijdje geleden is de hele keuken grondig gereinigd door een schoonmaakbedrijf, het vet van vele jaren is weggepoetst en we kunnen letterlijk met een schone lei beginnen… wanneer de horeca weer open mag. Intussen hebben we een bestuur voor de kantinestichting gevormd en dat is nu in overleg met de notaris over de juiste statuten, om daarna aan de slag te gaan met de vergunningen en contracten.

De beachcommissie buigt zich nu over de mogelijkheden om het beachseizoen veel eerder te laten starten, bijvoorbeeld al in maart. Buiten sporten voor jeugd is onder bepaalde voorwaarden namelijk wel nog steeds mogelijk en we weten dat er elders in het land op sommige plaatsen al/nog gebeacht wordt. Thermoshirt aan en goede warming up, we doen niet onder voor de rugby-ers aan de andere kant van het hek!

Hart onder de riem

We staan er in deze tijd niet alleen voor. De gemeente en Sportpunt Gouda steunen de clubs waar mogelijk, zie de eerdere opmerking over de kwijtschelding van de huur. De wethouder van Sport, Michiel Bunnik, en de directeur van Sportpunt Gouda, Frank Berteling, hebben voor alle leden van sportclubs een boodschap opgenomen om iedereen een hart onder de riem te steken.

2021-04-17T18:41:29+01:00 5 februari 2021|