Terugblik op 2021

//Terugblik op 2021

Terugblik op 2021

Wat volleyballen betreft zat het niet mee in 2021. Dit jaar begon in lockdown, en in lockdown zijn we weer geëindigd. In de zaal hebben we elkaar dit jaar slechts vier maanden kunnen zien en nu zitten we weer thuis te wachten op betere tijden. Aan de andere kant hebben we wel een heel lang beachseizoen gehad. Toen in maart het buiten sporten weer toegestaan was, grepen we onze kans door twee maanden eerder dan gebruikelijk de beachvelden weer te openen. Qua weer en temperatuur was het geen topzomer, maar dat deerde ons niet. Laten we hopen dat we nu niet weer tot maart hoeven te wachten om iets van volleybal te kunnen doen.

Herstarten van de competitie

De Nevobo is nu aan het nadenken over opties om de competitie weer te herstarten. Het lastige is dat niemand precies weet wanneer we weer kunnen beginnen, we leven van de ene persconferentie naar de andere. Echter, hoe langer het duurt, des te kleiner is de kans dat alle uitgestelde wedstrijden nog gespeeld kunnen worden.
Inmiddels is bekend geworden dat het NOJK is uitgesteld. De eerste ronde was namelijk gepland voor zaterdag 8 januari, maar die is nu doorgeschoven naar 26 februari. Wij zijn als VollinGo die dag gastheer en er spelen ook teams van ons mee. Fingers crossed!

Onze eigen kantine

Wat wel een mooi resultaat is van het afgelopen jaar, is dat de kantine van de Zebra weer in eigen beheer is. Dus áls we in de Zebra kunnen zijn, dan hebben we in ieder geval een fraai thuishonk. Er staat een enthousiast en gezellig team achter de bar en in de keuken. Het assortiment van drankjes en eten is uitgebreid met dagschotels en bier-van-de-maand. Voor de prijzen hoef je het niet te laten en als het bier stroomt, stroomt de opbrengst naar de kas van de club.

Nieuwe (jeugd)leden

Toch zijn er ook wel enkele lichtpuntjes te noemen in 2021. Vanaf september zagen we weer een groot aantal aanmeldingen van vooral jeugdleden. Toen na de zomervakantie de coronaversoepelingen begonnen, dachten kennelijk veel kinderen dat ze wel bij ons wilden komen volleyballen. De volleybalspeeltuin en de mini’s zijn gezien de omstandigheden weer goed gegroeid. De startersgroep heeft weer een enthousiast groepje spelers, ook dit is een formule die aanslaat.

In het linker rijtje

Wat zeker genoemd mag worden is dat onze beide vlaggenschepen, Dames 1 en Heren 1, tot nu toe een heel goed resultaat hebben laten zien in de competitie. Beide teams staan momenteel in het spreekwoordelijke linker rijtje en mochten er nog wat wedstrijden volgen dit seizoen, dan kunnen ze vast nog wel een plekje omhoog als ze de trend van de afgelopen maanden voortzetten.

Tenslotte, de beste wensen

Vanaf deze plek, want het kan helaas niet live in de zaal of in de kantine, wensen we als bestuur iedereen alvast het beste voor 2022 en we hopen iedereen snel weer te zien in het nieuwe jaar!
2022-02-19T08:46:32+01:00 30 december 2021|