Nieuwe ronde, nieuwe kansen

//Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het is lang stil geweest in de Zebra, maar gelukkig klinken sinds een maandje weer de vertrouwde klanken van ballen die over het net worden gesmasht. Iedereen heeft er weer zin in en we zijn blij dat we iedereen gewoon weer terugzien. Een enkeling vindt het nog iets te risicovol om weer te gaan sporten en wacht nog even, en dat respecteren we natuurlijk ook. Er zijn wel allemaal nieuwe begrippen en regels toegevoegd aan het volleyballen. Looproutes, desinfecteren, coronaprotocollen, afstand houden, het is allemaal wat lastiger geworden.

Afstand houden

Op onze website hebben we ons coronaprotocol gepubliceerd. Lees die alsjeblieft goed door, zodat je weet wat er van je verwacht wordt, of waar je op kunt rekenen. De looproutes in de Zebra zijn bedoeld om een veilige afstand te kunnen bewaren op weg naar het veld, of terug naar huis, geef elkaar de ruimte. Volg de pijlen en je gezond verstand. Op een aantal plekken mogen we niet met teveel mensen dicht op elkaar zijn. Daarom niet meer dan 10 personen in de kleedkamers, houd afstand bij het douchen.
Helaas is onze tribune te krap om goed afstand te houden, er is voorlopig niet genoeg plek voor publiek zoals we gewend waren. We vragen het publiek om niet onnodig langs te komen, zodat er op de tribune wel genoeg plek is voor de chauffeurs van jeugdteams die bij ons te gast zijn. Of voor teams die bijna aan de beurt zijn om te gaan spelen, maar nog niet het veld op kunnen. De tribune bij de thuiswedstrijden van Dames 1 is ruimer en hier willen we proberen om wat meer publiek toe te staan, dat wordt nog uitgewerkt.
Om alle mensen in de Zebra te helpen met die maatregelen, hebben we naast de zaalwacht een nieuwe functie in het leven geroepen, namelijk de corona-gastheer/gastvrouw. Deze persoon vangt o.a. de gastteams op en vertelt ze waar ze bij ons op moeten letten. Een verantwoordelijke taak die de komende tijd nodig zal zijn om te laten zien dat we dit serieus nemen.

Onze kantine!

En dan de kantine, daar kunnen we nu helaas niet meer de hoeveelheden mensen in kwijt zoals we dat gewend waren. Maximaal vier teams, en we hebben besloten dat dit alleen VollinGo-teams kunnen zijn. Balen dat niet iedereen naar binnen mag, want met ingang van dit seizoen is de kantine weer terug in beheer bij VollinGo en de winst gaat ten goede komen aan de club! Diana en Hamid zijn onlangs gestopt met het uitbaten van de kantine en Sport.Gouda heeft ons gevraagd of wij die taak willen overnemen.
En dat willen we graag, op onze eigen wijze zoals we dat een aantal jaren geleden ook al deden. Hessel en Michael zijn hard bezig om allerlei zaken te regelen, assortiment en prijzen te bepalen, voorraden in te kopen, barpersoneel te regelen, etc. De kantine is enkele maanden gesloten geweest en er was helemaal niets meer. We moeten nu van nul tot honderd in een hele korte tijd. Als je denkt dat je ze ergens mee kunt helpen, dan horen ze dat graag. Houd de berichtgeving in de gaten want er zijn allemaal plannen om op zaterdagen lekkere maaltijden te verkopen.
Onze kantine is een horecagelegenheid en moet daardoor voldoen aan allerlei coronaregels. We kunnen ons geen boete of sluiting riskeren, dus houd je alsjeblieft aan de afstandsregels en desinfecteer en registreer jezelf bij binnenkomst (scan de QR-code). Het is even niet anders, dus laten we hier niet moeilijk over doen.

2020-10-02T10:03:32+01:00 18 september 2020|