Namens John Stubbe: Bedankt voor het geweldige afscheid

/, Verenigingsnieuws/Namens John Stubbe: Bedankt voor het geweldige afscheid

Namens John Stubbe: Bedankt voor het geweldige afscheid

Gisteravond namen we afscheid van John Stubbe. Wat een geweldige avond was het! Eerst een mooie wedstrijd tegen Thor Dames 1 met entertainment van Stef en Mathias. Daarna een erg leuke speech van onze voorzitter, een kort woordje van Laura namens Dames 1, 2 en 3 en vervolgens – uiteraard – nam John zelf het woord. Hieronder voor de afwezigen zijn speech:

In een poging om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan de geweldige tijd bij VollinGo ga ik vast en zeker wat mensen vergeten. Dus mocht je één van hen zijn, ontvang bij deze dan alsnog mijn grote dank. Toch wil ik specifiek wat opvallende aanwezigen in de afgelopen 18 jaar bedanken en heb ik gisteren bloemen uitgereikt als symbool van dankbaarheid.

Ik kan niet anders dan starten met het publiek. VollinGo heeft zich ontpopt als een club waar de tribune vaak goed gevuld is tijdens de wedstrijden van hun vlaggenschepen op het centercourt. Ook gisteravond was het bommetje vol en voor jullie aanwezigheid dus een gemeend dankjewel.

Aansluitend wil ik onze partners van de afgelopen jaren graag bedanken. Zonder hen was het opzetten van de talentenlijn onmogelijk en in het bijzonder licht ik er graag ééntje uit. Hans de Mol (Metal Bouwkonsort), voormalig topvolleyballer in de Springers, hoofdsponsor en kartrekker in de Mammoet en sinds mijn aanstelling als trainer van Dames 1, partner van alles wat mijn hoofd verzon om VollinGo beter te maken. Met grote eerbied hielden we een moment van stilte voor de vorig jaar overleden Nestor van het Volleybal in Gouda.

Al die speelsters die in de afgelopen jaren zo hun best deden om onder mijn begeleiding wat beter te worden en een commitment toonden waar je u tegen zegt wil ik bij deze ook bedanken.

En wat te denken van al die besturen die te maken kregen met een overactieve man die het altijd beter wist en zijn plan voor talentontwikkeling wel even in Gouda zou laten gebeuren? In dit geval een bloem voor Arie de Zeeuw, Len Lipman en Ruud Montagne. Door dik en dun voelde ik hun steun, stonden ze open voor vernieuwing en staan zij zeker aan de bakermat van het huidige succes. Toch wil ik ook de criticasters bedanken voor hun scherpte, wantrouwen en uiteindelijke medewerking. Voor mij betekent dat bloemen voor Olaf Welting, Krista Vogel en Kirsti Huizinga. Zonder wrijving geen glans!

In het veld en aan de bar zijn er ook vriendschappen ontstaan. VollinGo bracht me veel mooie mensen, met allemaal hun eigen verhaal en nog steeds mag ik veel plezier beleven aan het samen zijn met Arno van der Vegt en Frank Harteloh. Ook voor jullie een mooie symbolische ruiker.

En natuurlijk de sfeer binnen ons stroopwafelcluppie was een opvallend stukje borging voor mijn blijven en successen. Voor mij is dan Carla van Vuuren in het zonnetje zetten een logisch gevolg. Nooit eerder kwamen er zoveel teams na uitwedstrijden thuis in de Zebra eten. Zij zorgde samen met de hierna genoemde voor mooie aankleding en dat vers voedsel en heerlijke daghappen elke zaterdag de inwendige mens konden verwennen.

De eerste speciale bloem is dan voor mijn vrouw Pien Stubbe. De persoon die in al die jaren mijn gezeur moest aanhoren en getuige was van mijn daden- en veranderdrang. En ik kan je zeggen dat een ongeduldig type als ik dan geen pretje is om in je buurt te hebben.

En toen hield ik nog 3 bloemen over. De reden voor mijn aanwezigheid bij de familieclub in Gouda is altijd één of meerdere van mijn kinderen geweest. En ik kan zeggen dat de intrinsieke motivatie het erg lastig heeft als er één liever op het zand speelt, de ander 8600 km hier vandaan volleybalt en de laatste niet meer speelt omdat ze zich zwaar blesseerde tijdens de eerste wedstrijd van het afgelopen seizoen. Maar op de laatste kaartjes aan de bloemen staat ‘Ik hou van je’ in plaats van bedankt en zodoende zijn ze gericht aan Cat, Joy en Puk Stubbe. Het feit dat ze alle 3 tegelijk in mijn laatste wedstrijd in het veld konden staan is een voorrecht en maakt de cirkel van VollinGo voor mij compleet.

Als slot heb ik het (tover)stokje overgedragen aan Sieme Boom, Pim Scherpenzeel en Sergiu Stefanica en is er afgesproken dat ze de komende jaren liefdevol met de talentenlijn (en het bestuur) om zullen gaan. Wees verder niet bevreesd, want langs hobbelen op de gezellige zaterdag valt zeker te combineren met mijn huidige werkzaamheden. En was u, of jij op deze mooie donderdagavond er niet bij dan toch bedankt voor de eventuele bijdrage en we gaan elkaar vast nog zien ergens langs de velden.

2022-08-19T11:40:17+01:00 20 mei 2022|