Volleybalclinics

//Volleybalclinics
Volleybalclinics 2022-09-14T15:58:15+01:00

Vanaf zomer 2021 heeft VollinGo een professionele jeugdtrainer in dienst die als volleybalambassadeur onze mooie sport gaat promoten. Dit gaat hij doen door volleybalclinics en -trainingen op locatie en bij VollinGo te verzorgen. In het eerste jaar ligt zijn focus op de Goudse basisschooljeugd, daarna zal hij zijn horizon gaan verbreden naar volleybalclubs en scholen in omliggende gemeenten. De volleybalclinics en evenementen worden georganiseerd op scholen, in gymzalen in de wijk en bij VollinGo in de Zebra of op de beachvelden.

Volleybalambassadeur Hans Ritmeester

Even voorstellen

Onze volleybalambassadeur is Hans Ritmeester. Hij volleybalt al vele jaren, momenteel in VollinGo H5, op 2e klasse niveau. Daarnaast is hij een enthousiaste beachvolleyballer, zowel ’s zomers als ’s winters. Hans geeft al vele jaren training aan onze Mini’s, verzorgt volleybalclinics bij de vakantieprogramma’s van Sport.Gouda en organiseert de VollinGo jeugdkampen. Van beroep is Hans leerkracht basisonderwijs en wij zien in de combinatie leerkracht en enthousiast volleyballer de juiste match voor deze rol. Hans is bereikbaar via komvolleyballen@vollingo.nl

Clinics op school

Basisscholen die graag een keer met hun klassen willen volleyballen tijdens de gymles, kunnen hiervoor clinics aanvragen. Tijdens deze onderschoolse lessen, die ongeveer een uurtje duren, leren de kinderen enkele basisvolleybaltechnieken en krijgen ze algemene oefeningen met een bal, waarna er snel partijtjes gespeeld kunnen worden. Om de balvaardigheid van de kinderen te vergroten, proberen we zoveel mogelijk volleyballen te regelen. Hierdoor kunnen de kinderen veel balcontacten maken en dus in korte tijd veel zelf oefenen. Deze clinics zijn het best geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

In de zomermaanden kan er ook voor gekozen worden om te komen beachvolleyballen op het zand van onze beachvolleybalvelden in sportpark Uiterwaard.

Kennismakingslessen in de wijk

Gedurende het schooljaar worden er series van vier naschoolse volleybalclinics georganiseerd in sporthallen (gymzalen) in een aantal Goudse wijken. Kinderen die tijdens hun gymles enthousiast zijn geworden door het volleyballen, kunnen in hun eigen wijk nog een paar keer een clinic volgen waarin wat dieper ingegaan wordt op baltechniek en samenspelen.

In de zomermaanden worden er kennismakingslessen op het zand van onze beachvelden georganiseerd.

Naschoolse lessen bij VollinGo

Wanneer kinderen tijdens de lessen op school of bij de kennismakingslessen in de wijk hebben aangegeven dat ze graag een keer op de club willen komen volleyballen, dan organiseren we daarvoor een aantal trainingen in sporthal De Zebra. Kinderen kunnen dan in een aantal trainingen ervaren hoe het er in het echt aan toe gaat voordat ze besluiten om lid te worden.

Scholentoernooi

Onze volleybalambassadeur heeft ook als taak om één keer per jaar een schoolvolleybaltoernooi te organiseren voor de Goudse basisscholen. In de afgelopen jaren bleek dit altijd een succesvol en gezellig evenement, op een woensdagmiddag, meestal in maart.

Wat nog meer

In de loop van het seizoen zijn er nog allerlei andere volleybalevenementen waar onze volleybalambassadeur een rol in speelt. Sport.Gouda organiseert tijdens schoolvakanties vaak sportkennismakingsdagen, en wij vullen dat in met volleybalclinics. ’s Zomers tijdens de Gouda Beach Experience organiseren we ook altijd clinics in samenwerking met Sport.Gouda.

Binnen onze club organiseert de volleybalambassadeur vriendjes- en vriendinnetjestoernooien of ouder-kindtoernooien.

Meer weten?

Wil je weten of we een volleybalclinic bij jou op school kunnen geven? Of wanneer er een kennismakingstraining bij jou in de wijk is? Heb je nog andere vragen aan onze volleybalambassadeur? Neem dan contact op met Hans Ritmeester via komvolleyballen@vollingo.nl.