Mini’s (8-12 jaar)

//Mini’s (8-12 jaar)
Mini’s (8-12 jaar) 2019-03-27T17:10:33+00:00

dsc_2899   dsc_2900

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kids van 6 jaar tot en met 12 jaar. Via verschillende niveaus leren zij, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen.
Cool Moves Volley kent veel ‘coole moves’: service, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor je op je eigen niveau kunt leren smashen, duiken, serveren en blokken. Bij VollinGo beginnen we met niveau 3, dit is voor de kinderen vanaf 8 jaar. Voor de kinderen van 4 t/m 7 jaar hebben we een aparte groep, de Volleybalspeeltuin.

Als je meer wilt weten over de verschillende CMV-niveaus, kijk dan op coolmovesvolley.

Trainingen

De trainingen voor de mini’s vinden plaats op twee dagen:

 • Dinsdag voor de kinderen van niveau 4, 5 en 6 (dit is de oudere groep, ca. 10-12 jaar)
 • Donderdag voor de kinderen van niveau 2 en 3 (dit is de jongere groep, ca 8-9 jaar; hier stromen ook kinderen vanuit de Volleybalspeeltuin in)

Halverwege de training wordt even gepauzeerd en is er de gelegenheid wat te eten en drinken (zelf meenemen!). Als sportvereniging vinden we het belangrijk dat de kinderen iets gezonds meekrijgen, dus liefst gewoon water en eventueel wat fruit of een gezonde koek. Snoep en chocola behoren uiteraard niet tot de gezonde tussendoortjes.

In de schoolvakanties wordt er meestal niet getraind.

Competitie

Wanneer je lid bent van VollinGo speel je mee in de competitie die voor de mini’s wordt georganiseerd. Als je nieuw bent beoordelen de trainers of je direct competitie kunt spelen of eerst nog even moet trainen. De nieuwe leden gaan uiterlijk na ongeveer een half seizoen competitie spelen. Op zaterdag (meestal vroeg in de ochtend) zijn er toernooien. Zes teams spelen dan elk 3 wedstrijden van een halfuur (twee keer een kwartier). Onze regio is opgedeeld in een aantal kleinere speelgebieden. VollinGo doet mee in het speelgebied Gouwe. Andere deelnemende verenigingen in het speelgebied Gouwe zijn:

 • Timios (Boskoop/ Waddinxveen)
 • DOS (Schoonhoven)
 • Dosko (Stolwijk)
 • DVC (Driebruggen)
 • VCH (Haastrecht)
 • MVC (Moordrecht)
 • VSTS (Bodegraven)
 • Nesselande (Zevenhuizen)
 • Jupiter (Oudewater)
 • Volley2B (Bleiswijk/Bergschenhoek)
 • Thor (Bergambacht)

Het seizoen wordt opgedeeld in twee perioden: september t/m december en januari t/m april. Aan het begin van een periode worden de kinderen door de trainer ingedeeld in niveau’s en worden de teams samengesteld. In elke periode zijn er per team ongeveer 6 à 8 toernooien (ongeveer 1 keer per twee weken). Aan het eind van het seizoen is er een eindtoernooi en worden de eindstanden bekend gemaakt.
VollinGo speelt in seizoen 201-2019 met 7 teams in de mini-competitie, 3 teams in niveau 4, 3 teams in niveau 5 en 1 team in niveau 6.

Hier vind je de links naar de verschillende teams. Op de teampagina’s zijn ook de wedstrijdprogramma’s te vinden.

Contributie

Hier vind je meer informatie over contributies.

Spelregels

De spelregels zijn hier te vinden.

Competitiestand

De standen van de minicompetitie zijn helaas niet beschikbaar op de Nevobo site. Zodra ons een stand bekend is zal deze op de teampagina’s geplaatst worden.

dsc_2896Ouders

De hulp en inzet van ouders is onmisbaar; ouders zorgen o.a. voor het vervoer naar en de begeleiding tijdens de toernooien. Aan het begin van een periode wordt een schema gemaakt zodat iedereen aan de beurt komt. Er zijn veel zaken te regelen voor de jeugd, dus ook als je op een andere manier een helpende hand kunt toereiken, dan zijn wij daar heel blij mee. Neem daarvoor even contact op met mini@vollingo.nl.

Interesse?

Lijkt het je leuk? Kom dan gewoon een keer kijken of vrijblijvend meedoen. Neem van tevoren wel even contact op met mini@vollingo.nl. Hier kun je ook een mail naar toe sturen als je meer informatie wilt of een paar keer mee wil trainen. In overleg met de trainers mag je 3x (gratis) meetrainen voordat je besluit om wel of geen lid te worden.