Heren 1 houdt belangrijke punten in Gouda

//Heren 1 houdt belangrijke punten in Gouda

Zaterdag 7 maart trad heren 1 aan tegen de nummer laatst, Timios H1. Voor VollinGo een zeer belangrijke pot om deze streekgenoot als concurrentie meteen te kunnen uitschakelen.
Voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Raymond duidelijke instructies om vol in de wedstrijd te gaan en het blok en de servicedruk op nummer 1 te zetten om van de heren van Timios te kunnen winnen vandaag.

VollinGo begon sterk aan de wedstrijd en aan precisie was er dan ook zeker in de 1e set geen gebrek. Alles liep zoals het moest en de set was binnen no-time voor de mannen uit Gouda: 25-6, een redelijke walk-over. Timios leek nog niet helemaal wakker te zijn en liet het allemaal een beetje gebeuren. Terwijl de heren het hele seizoen vaak problemen hadden met opstarten, ging dit nu dus prima.

De 2e set werd met dezelfde inzet en discipline aangepakt. Er kwam inmiddels wat meer tegenstand van Timios, maar VollinGo bleef scherp en hield de druk hoog. Vooral het goede spel van Frank en Erik was opvallend in deze fase van de wedstrijd.

Toen kwam de beruchte 3e set. Timios besloot toch maar dat ze niet zonder punten naar huis wilden gaan. Maar de Goudse equipe wilde graag weer een keer met 4-0 winnen. Het werd dus een echte clash in deze set. Voor het eerst in de wedstrijd werd er gewisseld bij VollinGo. De zogenoemde dubbele wissel om drie aanvallers aan het net te houden. Maurice en Reinier kwamen erin.
Er bleef helaas een achterstand en de Gouwenaars hadden plotseling veel moeite met de pass. Libero Robin werd flink onder druk gezet en kon de pass even niet onder controle krijgen en hij werd even gewisseld. Door de druk en de spanning die de opgelopen achterstand met zich meebracht, ontstond er wat verwarring over de reeds gedane en gewenste wissels. Dit deed VollinGo de das om, zij verloren deze 3e set helaas: 21-25.

Maar niet getreurd. VollinGo had de zinnen erop gezet om dan maar vier punten in huis te houden en ging na de break vol vertrouwen weer het veld in. Timios had, zo leek het, hun energie in de voorgaande set volledig verbruikt. En zo werd zonder al te veel moeite set vier met 25-20 door VollinGo gewonnen. Eindstand 3-1 en vier belangrijke punten in de pocket.

2020-04-24T21:59:41+01:00 11 maart 2020|