Begeleider Koningsspelen

//Begeleider Koningsspelen
Begeleider Koningsspelen 2022-07-01T10:32:47+01:00

Omschrijving
Tijdens de Koningsspelen organiseren veel basisscholen een sportdag. Als VollinGo bieden we dan graag volleybalclinics aan, om kinderen in aanraking te laten komen met volleybal. Dit kan op het zand, of in de zaal, zowel in de gymzaal van de school als bij ons in de Zebra, afhankelijk van wat de scholen willen.
Hiervoor hebben we vrijwilligers nodig die de kinderen deze clinics geven.

Datum/Periode
Meestal een vrijdag rondom Koningsdag

Aantal benodigde mensen
Afhankelijk van de groepsgrootte. Bij een klas van max. 30 kinderen hebben we 4 tot 6 vrijwilligers nodig. Als we op meerdere locaties clinics geven, is een veelvoud van 4 tot 6 personen nodig. Hoe meer mensen we kunnen leveren, des te meer kinderen we kunnen laten volleyballen.

Tijdsinvestering
Een clinic duurt minimaal 30 minuten, maximaal 60, e.e.a. in overleg met de scholen.
Clinics tijdens Koningsspelen zijn meestal in de ochtend, tot uiterlijk begin van de middag.

Benodigde kennis en vaardigheden
Voor de clinics hebben we een instructie. Eerst een paar simpele oefeningen om die bal over te gooien en te vangen, zonder en met net. Dan een serveeroefening en tenslotte een partijtje. Vergelijkbaar met Cool Moves Volleybal. Dit kan ook prima door enthousiaste ouders van jeugdleden worden gedaan.

Locatie
Nog niet bepaald, dit is afhankelijk van welke scholen zich aanmelden en wat hun wensen zijn: op een school in Gouda, op ons beachveld, of in de Zebra.

Meer informatie/aanmelden
vrijwilligers@vollingo.nl