Wij zijn Sterk!

//Wij zijn Sterk!
Wij zijn Sterk! 2019-11-13T12:42:51+01:00

Sterk! is hét advies- en begeleidingsbureau voor kinderen, ouders en scholen. Samen staan we sterk! Wij bieden ondersteuning op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag, de sociaal-emotionele of de didactische ontwikkeling. Samen kiezen we de begeleiding die past. Met vele jaren ervaring in het onderwijs kunnen wij zorgen voor hulp op maat. De hulpvraag vanuit het kind, de ouders en/of de leerkracht is het startpunt voor de begeleiding.

Dit doet Sterk!

Sterk! geeft lessen aan groepen op scholen en geeft individuele begeleiding.
Voor kinderen die iets meer uitdaging nodig hebben, organiseren we plusklassen op scholen. En als groepstraining niet de juiste oplossing is, bieden we ook individuele begeleiding. We coachen kinderen via oplossingsgerichte gesprekken en oefenen bijvoorbeeld met sociale of andere schoolse vaardigheden.
Onderaan op deze pagina zie je nog twee voorbeelden van interessante groepslessen die wij op scholen geven.

Sterk! en VollinGo

Zowel Sterk! als VollinGo zetten zich in voor de ontwikkeling van kinderen. Bij VollinGo leren ze de techniek van het volleyballen, het volleybalspel en krijgen ze de ruimte en de mogelijkheden om zich hierin te ontplooien. Spelvreugde en sociale vorming spelen hierbij een grote rol. Als partner van VollinGo wil Sterk! hier op twee manieren bij helpen. Sterk! geeft financiële ondersteuning aan de jeugdafdeling van VollinGo om aan haar doelstellingen te werken. En Sterk! wil graag trainers of spelers begeleiden wanneer dit nodig is om bijvoorbeeld in teams de groepsprocessen of de groepsdynamiek te verbeteren.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Sterk! kan bieden voor kinderen, ouders of scholen? Bezoek dan snel onze website op www.sterkbegeleiden.nl, of neem contact op via inez@sterkbegeleiden.nl. En je kunt je vraag ook rechtstreeks aan mij stellen als je me bij VollinGo op de tribune of in de kantine ziet.

Namens het team van Sterk!,

met vriendelijke groet,

Inez de Kreuk

Twee voorbeelden van groepstrainingen die wij op scholen geven:
Groeimindset
Op scholen geven we trainingen over groeimindset. Kinderen leren dan in een groep hoe ze kunnen omgaan met faalangst, fouten, tegenslag en hoe je na vallen weer kunt opstaan. We leren ze hoe ze kunnen omgaan met hun eigen fouten en die van een ander, dat een fout gemaakt kan en mag worden en dat het de volgende keer weer beter kan gaan.
Sterke groep
Of we geven op scholen de training ‘Sterke Groep’. Daarin vormen we het wij-gevoel, het onderdeel zijn van een groep. Kinderen leren via allerlei oefeningen en spellen naar zichzelf en de ander te kijken, met als doel dat ze de kwaliteiten van zichzelf en de ander leren kennen. Ze leren niet te reageren op, of bezig te zijn met een ander. Kinderen leren wat zij kunnen doen om de sfeer in de groep te verbeteren. Ze gaan samen aan de slag om een negatieve groepssfeer om te buigen naar positieve sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.