Scheidsrechterscoördinator

///Scheidsrechterscoördinator
Scheidsrechterscoördinator 2018-06-13T13:50:05+01:00

Omschrijving
De scheidsrechterscoördinator zorgt er binnen VollinGo voor dat we voldoende gekwalificeerde scheidsrechters hebben. De coördinator werkt hiervoor nauw samen met de scheidsrechtersopleider, die over de inhoudelijke zaken gaat en de cursussen verzorgt.

De scheidsrechterscoördinator heeft het overzicht van zowel de benodigde scheidsrechters als de beschikbare leden die gekwalificeerd zijn als scheidsrechter. Het gaat hierbij om de verenigingsscheidsrechters (jeugd en senioren) en de regioscheidsrechters. Als er tekorten dreigen, initieert de coördinator samen met de scheidsrechtersopleider nieuwe cursussen.

De coördinator heeft contact met de bond over scheidsrechterszaken, over de verplichtingen rondom de regioscheidsrechters, etc. De scheidsrechterscoördinator zorgt dat er eenmaal per jaar een scheidsrechtersbijeenkomst is bij VollinGo.

Het is een misverstand dat een scheidsrechterscoördinator degene is die elke keer vervanging moet verzorgen als een scheidsrechter zich op vrijdagavond ziek meldt. Scheidsrechterbeurten zijn teamtaken die door de zaaldienstindeler aan een team worden toegewezen. Ziektevervanging moet binnen dit team worden geregeld, dat is hun eigen verantwoordelijkheid.

Datum/Periode
Deze taak loopt het gehele seizoen door, met wat meer inzet rondom het aanmelden van regioscheidsrechters in april/mei.

Aantal benodigde mensen
1 persoon

Tijdsinvestering
Gemiddeld genomen 1 à 2 uur per week.

Benodigde kennis en vaardigheden
In deze rol gaat het meer om plannen, organiseren, communiceren en vooruit zien. Goede kennis van de spelregels is een pré, maar niet altijd noodzakelijk, want de scheidsrechtersopleider zorgt voor de cursussen en de inhoudelijke zaken.

Locatie
Sommige activiteiten kan men vanuit huis doen, verder vinden veel activiteiten plaats in De Zebra.

Meer informatie/Aanmelden
vrijwilligers@vollingo.nl, scheidsrechters@vollingo.nl