Heren 6: Kraters in het spoor

//Heren 6: Kraters in het spoor

Heren 6: Kraters in het spoor

Previous episode

Een gammel treintje was het, dat de 3-1 overwinning binnensleepte op Den Haag Holland Spoor. Vanwege de afwezigheid van verschillende spelers moest er hard gewerkt worden voor de punten. Na afgelopen week hard aan de machine te hebben gesleuteld, moest er afgelopen zaterdag op het thuisstation in volle vaart gewonnen worden.

Wedstrijdverslag

In een vrijwel lege Zebra moest Heren 6 afgelopen zaterdag de strijd aan met hun eerste concurrent: Kratos ’08 Heren 5. Het team dat met twee wedstrijden minder gespeeld op 10 punten achter stond, had als enige team de potentie om op gelijke hoogte te komen met onze ‘Biermannen’. Het was dus zaak voor de machinist om de locomotief goed op te stoken en voor gezagvoerder Heydrich om de bemanning bijtijds bij elkaar te roepen.

Naast de mentale voorbereiding waren er ook fysieke maatregelen genomen. Het team van trouwe supporters, aanhang en overige belangstellenden had zich verzameld om deze knaller mee te maken. Daarnaast hadden onze mannen een primeur: als eerste team van VollinGo kon het clublied ten gehore worden gebracht, geen reden dus om deze wedstrijd te missen.

Nadat dit lied ten gehore was gebracht, hetzij wat haperend maar dat mocht de pret niet drukken, kon de wedstrijd echt beginnen. Het fluitsignaal klonk en dat was het signaal voor het opgestelde treinpersoneel om de vaart er in te zetten. Echter, vanwege de druk en lading die de wedstrijd met zich meebracht was het personeel vergeten de handrem eraf te halen. Nadat machinist Koen het veld in kwam was de rem van de wielen en kon de trein op stoom komen. Dit ging voorspoedig en onze mannen kwamen op setpoint (24-21). Alle seinen stonden op groen om de set binnen te slepen maar dat was te vroeg gejuicht, de service van Kratos gooide roet in het eten. Bij een setstand van 24-24 nam de spanning zodanig toe dat het rode sein van Kratos brak en was de weg vrij naar de overwinning: 26-24.

Zo stroef als de eerste set was verlopen, zo voorspoedig ging de tweede set. Door de combinatie van plezier en power was de prestatie binnen handbereik. Door slim gebruik te maken van het zwakke onderstel van Kratos kon de dienstregeling van de betreffende ploeg volledig worden ontregeld. Dit had een fikse krater in de score ten gevolg: 25-10.

In de derde set werd het spoor minder soepel en gecombineerd met een wisselstoring reed Heren 6 continu achter de feiten aan. Gezagvoerder Heydrich probeerde een zijspoor, maar helaas, deze liep dood in een stand van 20-25. Het eindstation was dus nog niet bereikt.

Vol goede moed en plezier, typerend voor dit team, stoomde de locomotief in de 4e set weer op ramkoers. Het zwakke onderstel van Kratos dat in de 2e set nog zo winstgevend was geweest, was inmiddels gerepareerd en dus bleef het gelijk op gaan. Pas zodra Hessel Mr. Special het eindstation zag en zijn dansje deed, was het voor de rest van het personeel ook duidelijk dat deze set binnengesleept kon worden. Hiervoor verleende Heydrich extra assistentie door vers bloed in te zetten door de Conducteur (Bart) en Treinzanger (Eugene) in te schakelen. Met het driemaal klinkende fluitsignaal wist Heren 6 het zeker, met 25-19 was de 4e set binnen en betekende dit 4 verdiende punten voor deze beladen wedstrijd.

Na afloop kreeg het personeel een staande ovatie van de toeschouwers, waarna deze werd gevolgd door een groepsfoto welke te vinden is op de Facebook pagina van Heren 6. Als kers op de slagboom werden twee kannen bier afgeleverd op perron 1 tijdens een nodige douchebeurt.

Upcoming

Volgende week zaterdag wacht op dezelfde plaats en tijd een nieuwe uitdaging: Nesselande Heren 4, zien we je daar?

2018-06-01T16:15:35+01:00 29 november 2016|