Heren 1 start 2019 vlammend – maar brandt te snel op

//Heren 1 start 2019 vlammend – maar brandt te snel op

Zaterdag 12 januari stond voor heren 1 de wedstrijd tegen de buren uit Stolwijk op het programma. De mannen van Dosko heren 1 doen het dit seizoen uitstekend, en staan verdiend op een tweede plek. Voor VollinGo dus werk aan de winkel. De uitwedstrijd eerder in het seizoen werd een spektakelstuk dat door de mannen uit Gouda net aan met 2-3 werd verloren dus we hoopten weer op een hete middag.

De langdurige afwezigheid van spelverdeler Erik Montagne werd deze wedstrijd opgevangen door voormalig heren 1 speler Leo Hagoort, die zich direct liet spreken. Hij spreidde het spel, waardoor er voor alle aanvallers ruimte ontstond in de Stolwijkse defensie. Dosko had geen grip op de middenaanvallers, waardoor door Ivo v/d Pasch en vooral door de de al snel ingewisselde Frank v/d Tang duidelijke punten gemaakt konden worden. Ook de aanvallers aan beide zijkanten droegen hun steen bij aan misschien wel één van de beste sets die we dit seizoen speelden, met hoge scoringspercentages bij Laurens Lammerts en Stefan Lipman. Alhoewel VollinGo aanvankelijk op achterstand kwam door servicedruk vanuit de spelverder van Dosko, was de ploeg uit Stolwijk nog niet klaar voor het vurige spel van VollinGo. De achterstand werd boven de 20 omgebogen, de 1eset ging naar VollinGo.

Set 2 werd op dezelfde manier voortgezet, ware het niet dat Dosko zich niet onberoerd liet. Er werd aan beide kanten hard gewerkt, en ondanks dat VollinGo zich nog steeds aanvallend vaak en hard liet gelden leek de ploeg uit Stolwijk zich langzaam te herpakken – vooral blokkerend. De stand liep lang gelijk op, tot 23-23, waar VollinGo ondanks een enkel matchpoint toch de concentratie verloor. De service-afspraken werden niet nagekomen en een aantal eigen fouten betekenden dat VollinGo de bloedstollende tweede set verloor, eindstand 25-27.

Coach Léon Benne had nog volle vertrouwen in de goede afloop, en stuurde een nagenoeg ongewijzigd team het veld in. Gerard de Zeeuw startte voor Ivo op het midden en met dezelfde bravoure zou de thuisploeg starten. Echter leek bij veel spelers de pijp leeg. Spelverdeler Leo kon de aanvallers niet meer zo schitterend bedienen als in de eerste set, en de aanvallers die het in de eerste twee sets zo goed deden konden niet hetzelfde brengen als daarvoor. Doordat de directe scores op zowel het midden als beide zijkanten wegvielen moesten er lange rally’s gespeeld worden, en hier delfde VollinGo het onderspit, de krachten waren op. Set drie ging met een ruime marge verloren, ondanks het inbrengen van Reinier Batterink, die duidelijk gebrand was om nog een positieve invloed te hebben op het spel.

Daarna was de ban gebroken, Dosko liet zich door het Goudse spel niet meer verrassen. Ondanks een goed spelende Reinier op de diagonaal was de ploeg uit Stolwijk heer en meester. De passing bleef, zoals de hele wedstrijd goed, maar er werd veel en hard in de blokkering geslagen. Moegestreden, maar toch tevreden over het vertoonde spel over de hele wedstrijd genomen moest VollinGo in Dosko zijn meerdere erkennen.

Dit 1-3 verlies biedt perspectief voor de rest van 2019 (al mag aan de conditie nog wel gewerkt worden). Volgend weekend (19 januari) speelt heren 1 uit in Doorn. Een week later, op 26 januari mag heren 1 weer aantreden in de Zebra om 16:30 uur tegen Majella. Zien we jullie dan weer?

2019-01-21T21:59:21+01:00 14 januari 2019|