Corona

/Corona
Corona 2022-02-19T09:00:59+01:00

(update 18 februari 2022)
Dit protocol geldt voor iedereen die sporthal de Zebra binnen gaat tijdens VollinGo-trainingsavonden of -wedstrijddagen. De voorschriften van de overheid, Nevobo en het NOC*NSF zijn leidend.

1.   Algemene veiligheids- en hygiëneregels

  • Blijf thuis als je een test hebt laten doen en je wacht op de uitslag.
  • Wanneer er tijdens het volleyballen klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts, ga dan direct naar huis en laat je testen.
  • Trainers/coaches mogen sporters naar huis sturen bij (vermoeden van) klachten zoals hierboven vermeld.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Was je handen thuis grondig voordat je naar de sporthal komt.

2.   Toegang tot sporthal de Zebra

Bij de ingang van sporthal de Zebra wordt om een coronatoegangsbewijs (QR-code) gevraagd. Sporters en publiek vanaf 18 jaar dienen een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen.
Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig zijn (bijvoorbeeld trainers, coaches, scheidsrechters, rijouders, etc.) zijn uitgezonderd van de verplichting een QR-code te kunnen tonen.

3.   Kleedkamergebruik

Kleedkamers en douches mogen gewoon gebruikt worden.

4.   Tijdens je training/wedstrijd

Er gelden geen beperkingen tijdens het sporten.

5.   Publiek en de tribune

Tijdens wedstrijden en trainingen is publiek weer welkom. Naar verwachting blijven we in de Zebra altijd onder de 500 bezoekers, en daarom is de 1,5-meter afstandsregel, een vaste zitplaats of een mondkapje niet meer verplicht. Publiek moet uiterlijk om 1 uur ’s nachts de sporthal verlaten.

6.  In de kantine

De kantine is net als de horeca geopend tot uiterlijk 1 uur ’s nachts. Een coronatoegangsbewijs blijft verplicht. Het is niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden, een mondkapje te dragen of een vaste zitplaats te hebben.

7.  Quarantaineregels

Als je corona hebt, of in nauw contact bent geweest met iemand die corona heeft, dan gelden de quarantaineregels zoals hier beschreven op de website van de Rijksoverheid. Je bent uitgezonderd van quarantaine wanneer je langer dan 1 week geleden een boostervaccin hebt gehad en geen klachten hebt. Of als je korter dan 8 weken geleden positief getest bent en geen klachten hebt.