Succesvolle Paaszaterdag voor VollinGo

//Succesvolle Paaszaterdag voor VollinGo

De kersverse kampioen van de tweede divisie maakte zich afgelopen zaterdag op voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Op deze Paaszaterdag waren er slechts twee wedstrijden waarbij de huldewedstrijd van heren 6 als geweldige warming-up fungeerde voor de daaropvolgende dameswedstrijd. De publieke belangstelling was bij beide wedstrijden boven verwachting. Het werd in combinatie met de huldiging van meiden C1 een ware dag van de kampioenen. De tegenstander van VollinGo, Prima Donna Kaas Huizen had echter net als de thuisploeg niet echt meer iets te winnen en kon vrijuit spelen. Bij VollinGo zat Julie Kroon nog steeds met een enkelblessure aan de kant maar kon Cat Stubbe weer beginnen aan de wedstrijd. Samen met Sanne Krutzen, Laura Habets, Pleun Ypma, Puk Stubbe en aanvoerder Nienke Snelting kwam de ploeg wat langzaam op gang en kon de tegenstander bijblijven tot de zeven punten. Goede serviceseries met krachtige aanvallen zorgden voor de benodigde afstand en lieten VollinGo uitlopen naar 20-15. De door coach John Stubbe bedachte wissel kende een volledig ander verloop dan gewenst en hij moest weer ingrijpen op 21-21. De frustraties spatten van de trainer/coach af maar toch was het Goudse collectief sterk genoeg om direct de draad weer op te pakken en de set winnend af te sluiten (25-22).

De spelende spelers kregen ook het vertrouwen in set 2 maar dat liep allerminst zoals men zou willen. Al op 2-4 stapte VollinGo in een time-out en liep tot 10-10 gewoon achter de feiten aan. Met een twee punten voorsprong op 15 herhaalde VollinGo de wissel van set 1 maar nu was Nadyne van Nieuwkoop al een stuk gelukkiger en haar
aanvallers succesvoller dan de eerste maal. De negen rotaties met drie aanvallers zorgden voor meer stabiliteit, maar PDK Huizen knokte zich alsnog langszij. Op 21-22 achter kwam de volgende youngster van dames 2 in het veld. Debora Keus leverde een vlijmscherpe service, een goede pass en overzicht in de aanval. Toch was het de tegenstander die uitzicht had op setwinst. Met de haven in zicht strandde de boot uit Huizen en pakte VollinGo met vier punten op rij alsnog de 2-0 voorsprong.
VollinGo startte in set 3 met van Nieuwkoop, Manouk Achterberg en Lizanne Vianen in de basis. De drie nieuw ingebrachte spelers hadden weinig moeite om het niveau van de vorige sets vast te houden maar kwamen wel passend wat in de problemen. Met de terugwissel van Krutzen ontstond er weer rust en kon VollinGo gevarieerd wisselen. Keus viel aanvallend in op 17-17 en samen met een paar oerknallen van Snelting stoomden de dames door naar 24-21. Even trok PDK Huizen nog aan maar VollinGo strandde niet (25-23).

Met Ypma op de diagonaal en van Nieuwkoop in de spelverdeling ging de ruime koploper van start. Met de welbekende dubbele wissel kondigde VollinGo weer aan dat het graag kiest voor drie aanvallers aan het net. Puk Stubbe nam de set-ups weer waar en Angelène Rozendaal mocht aanvallend wat werk opknappen. VollinGo liep op de service van Puk Stubbe uit naar 11-5 en pas op 16-9 werden de binnengebrachte spelers weer terug gewisseld. Op 21-16 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar met een aantal mooie aanvallen en wat slordig spel bij VollinGo moest een time-out de rust terugbrengen. Maar een scoreverloop van 21-21 en 23-23 liet zien wat we de hele wedstrijd al zagen. PDK Huizen knokte voor wat het waard was maar met een klein beetje meer discipline liet VollinGo ook in deze set zich niet de Goudse kaas van het brood eten (25-23).

De laatste wedstrijd van het seizoen zal worden afgehandeld in de hal van seizoensconcurrent Wik Groot Ammers. Echter zal ook die wedstrijd gaan om de eer want met 13 punten voorsprong zal er verder voor beide ploegen niets meer te halen zijn.

2018-06-01T16:15:34+01:00 17 april 2017|