Met de volle winst terug uit Koog aan de Zaan

//Met de volle winst terug uit Koog aan de Zaan

In topsportcentrum de Koog was de coach John Stubbe enige weken geleden als presentator/entertainer nog getuige van de volle winst en plaatsing voor het EK van het Nederlands Heren Volleybalteam. Deze positieve vibe wist de uitspelende ploeg zeker ook in de eerste twee sets te laten zien. Met grote servicedruk en een goede afstemming blok en verdediging kwam tegenstander Zaanstad niet in de wedstrijd (13-25, 15-25). Dat veranderde in set drie en de aanvalskracht en servicedruk van de Zaandammers nam toe. De eigen foutenlast was al snel hoog en zo liep VollinGo achter de feiten aan. De eerste time-out op 9-5 zorgde niet voor het gewenste resultaat. De achterstand groeide en dus was op 18-10 de tweede time-out een feit. “Ik ben blijven aandringen op de zoektocht naar onze vaste waarden en afspraken en heb ze proberen te overtuigen dat we echt in staat waren om die achterstand nog terug te pakken”, aldus coach Stubbe. Op servicebeurten van Manouk Achterberg, Laura Habets en Julie Kroon trokken de Goudse meiden de stand gelijk naar 21-21. Zaanstad herpakte zich met twee direct gescoorde punten maar VollinGo bleef knokken. Op 23-24 kwam VollinGo voor het eerst deze set op voorsprong en zorgde met 24-26 ook voor de winst. De thuisploeg kwam niet meer bij van deze tik en VollinGo liet zien dat het echt de betere ploeg was. Door de winst (17-25) van deze set werden de maximaal haalbare punten mee terug genomen naar Gouda en was de vierde winst op rij een feit. Op 29 oktober zal de competitie zich weer voortzetten in een thuiswedstrijd tegen het onderaan bungelende Compaen. Een week later staan de huidige koplopers VollinGo en VCN tegenover elkaar in Capelle a/d IJssel.

2016-10-24T13:49:04+01:00 18 oktober 2016|